top of page

9 νησιά ή παραλίες για να απολαύσετε το καλοκαίρι στην Κορέα

Όλοι γνωρίζουμε τις διάσημες κορεατικές παραλίες και ξέρουμε που θα πάμε αν είμαστε στην Κορέα το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουν την παραλία Haeundae στο Μπουσάν, το νησί Jeju ή το Purple Island. Ναι, συμφωνώ. Είναι καλοί καλοκαιρινοί προορισμοί, αλλά με αυτό το άρθρο, θέλω να σας συστήσω παραλίες και νησιά της Κορέας που είναι λιγότερο γνωστά και μπορείτε να χαλαρώσετε χωρίς να συναντήσετε συνωστισμό. Θα σας παρουσιάσω οκτώ παραλίες - νησιά που θα λατρέψετε.

Nodeul Island

Είναι κάτω από τη γέφυρα Hangang στον ποταμό Χαν. Είναι ιδανικό μέρος για περπάτημα, ενοικίαση ποδηλάτων ή πικνίκ. Το νησί συνδέει το Yongsan και το Noryangjin και διαθέτει εγκαταστάσεις, όπως το Live House, το Nodeul Book Store, το nTable, το Plant Island και άλλα. Είναι ένα ακατοίκητο νησί που βρίσκεται ανατολικά του νησιού Yeouido.




Surfyy Beach, Yangyang

Το Surfyy Beach βρίσκεται στην Yangyang και είναι μια παραλία αποκλειστικά για surfers. Χωρίζεται σε ξεχωριστές ζώνες για surfers και κολυμβητές. Το καλοκαίρι μετατρέπεται σ’ ένα νεανικό στέκι με μοντέρνα μουσική και παραστάσεις στο δρόμο. Μετά το ηλιοβασίλεμα, η παραλία μετατρέπεται σε ιδιωτικό πάρτι όπου ένας τουρίστας μπορεί να συναντήσει άλλους, ενώ το προσωπικό μιλάει αγγλικά.






Hajodae Beach, Yangyang

Η παραλία Hajodae είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της κομητείας Yangyang στο Gangwon-do. Είναι γνωστό για τα καθαρά νερά του. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν να βλέπουν τη θέα από το Παρατηρητήριο Hajodae.








Jukdo beach, Yangyang

Η Yangyang έχει πολλές όμορφες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε και αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά που προτείνω μέσα από αυτό το άρθρο. Θα βρείτε πολλά εστιατόρια που ειδικεύονται σε σπεσιαλιτέ με θαλασσινά και όχι μόνο. Η παραλία Jukdo στο Gangwon-do είναι ένας ιδανικός προορισμός για αρχάριους surfers επειδή η θάλασσα είναι ρηχή και έχει μικρά κύματα. Εάν είστε λάτρης της φύσης, μπορείτε να επισκεφθείτε το πευκοδάσος και την αμμώδη παραλία του.


Chuam Beach & Chuam Chotdaebawi Rock, Donghae Η παραλία Chuam θεωρείται γνωστή παραλία, αλλά και πάλι δεν δέχεται πολλούς επισκέπτες σε σχέση με άλλες γνωστές παραλίες. Ο τουρίστας μπορεί να πάει στο Δάσος Donghae Mureung Health για να απολαύσει τη φύση. Υπάρχει επίσης η Chuam Suspension Bridge κοντά στο Chotdae Rock. Η κρεμαστή γέφυρα 72 μέτρων είναι η πρώτη κρεμαστή γέφυρα που διασχίζει τον ωκεανό στην Κορέα.

Sol Beach Samcheok

Στα νότια, ανάμεσα στην παραλία Chuam και την παραλία Jeungsan, βρίσκεται ένας λόφος που στεγάζει το Sol Beach Samcheok. Αυτή η παραλία είναι γνωστή για το γαλάζιο-λευκό ξενοδοχείο, τις καμπάνες, τη μικρή εκκλησία με τον μπλε τρούλο και τους λευκούς τοίχους που θυμίζουν την Σαντορίνη μας. Βέβαια, δεν την θυμίζουν απλά, αφού έχουν δώσει το όνομα της Σαντορίνης και άλλων περιοχών του ελληνικού νησιού στην περιοχή εκεί και μια πλατεία ονομάζεται ως Η Γωνιά της Σαντορίνης, ενώ ονομάζουν κάποιους δρόμους ως Φηρά και άλλες γνωστές περιοχές του νησιού και έχουν στοιχεία του νησιού και εστιατόρια με ονόματα ανάλογα του νησιού. Είναι μια όμορφη παραλία στο Donghae.





Yeongheung Island

Το νησί Yeongheung είναι στην Κίτρινη Θάλασσα στο Incheon. Το νησί συνδέεται οδικώς μέσω γέφυρας προς το Seonjae-do. Το νησί Yeongheung έχει πολλές αμμώδεις παραλίες, όπως το Nae-ri και το Simripo και κάτι που αξίζει να δει ένας επισκέπτης εκεί είναι το άλσος Carpinus coreana.






Gujora Beach, Geoje

Το Geoje είναι μια πόλη που βρίσκεται στο Νότιο Gyeongsang, κοντά στην ακτή του Busan. Η παραλία Gujora είναι γνωστή για τα κρυστάλλινα, ρηχά και ζεστά νερά της. Πολλά εστιατόρια σερβίρουν ωμό ψάρι κομμένο σε φέτες, αντσούγιες και φύκια. Οι τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν το φρούριο Gujora, το Haegeumgang, το Naedo, το όρος Mangsan και να κάνουν κρουαζιέρα στα νησιά Oedo. Στο Geoje μπορείτε να δείτε το νησί Haegeumgang, Oedo, κι έναν θαλάσσιο βοτανικό κήπο δυτικού στιλ στο Εθνικό Πάρκο Hallyeo-Haesang. Οι τουρίστες επισκέπτονται επίσης το Jisim-do για πεζοπορία. Το Jisim είναι γνωστό για τις καμέλιές του. Ένα άλλο δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο είναι το σπήλαιο Sipja Donggul, το οποίο διαθέτει βουδιστικά και σαμανιστικά γλυπτά. Υπάρχουν επίσης μουσεία και φρούρια για όσους αγαπούν την ιστορία.

Janggo Island

Ανήκει στο Ωκεάνιο Εθνικό Πάρκο στο νησί Kodae μεταξύ των νησιών της πόλης Boryeong. Η παραλία στο βόρειο τμήμα του νησιού, με τη λευκή άμμο και τη φύση προσελκύει έναν επισκέπτη. Αυτό το νησί είναι διάσημο για θαλάσσιο ψάρεμα. Μπορείτε επίσης να δείτε το «θαύμα του Μωυσή» όταν έχει άμπωτη το καλοκαίρι μια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, όπου μπορείτε να περπατήσετε από το ένα νησί στο άλλο μέσα απο τη θάλασσα που τραβιέται για λίγο και χωρίζει τη θάλασσα στα δυο. Είναι ένας προτεινόμενος προορισμός για χαλάρωση για μερικές μέρες.

93 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page