top of page

Χρήσιμες πληροφορίες για όσους σκέφτεστε να ταξιδέψετε στην Κορέα

Updated: Aug 23, 2022

Έτυχε να λάβω το τελευταίο διάστημα πολλά μηνύματα που με ρωτάτε αν ξέρω να σας δώσω πληροφορίες για ένα ταξίδι στην Κορέα. Αρχικά, θα ήθελα να σας πω ότι δεν έχω πάει στη Νότια Κορέα, αλλά ετοίμασα το ταξίδι μου και το οργάνωσα τόσο υπέροχα, που ήρθε ο κορονοϊός και ακυρώθηκε. Είχα ζητήσει πληροφορίες και κατευθύνσεις από τους φίλους μου στην Κορέα και μου μίλησαν για μέρη που μπορούσα να παω ως τουρίστρια και σε μέρη που θα με πήγαιναν αυτοί. Έτσι, έχω να σας δώσω μερικές πληροφορίες, αλλά θα ξεκινήσω με τις γενικές πληροφορίες.

Το ταξίδι το οργάνωσα όλο μόνη μου: κλείσιμο αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείο και όλα τα σχετικά. Γενικά, δεν έχουμε πολλά πρακτορεία που διοργανώνουν ομαδικές εκδρομές στη Νότια Κορέα και αυτά τα λίγα που το κάνουν (cosmorama, versus travel, cel tours, exotic tours, κ.α.), δεν έχουν οργανωμένες εκδρομές στην Κορέα σε μόνιμη βάση. Μάλιστα, από πληροφορίες που έχω, ένας γνωστός μου που πήγε στην Κορέα και μια φίλη μου είπαν, ότι οι εκδρομές είναι πάντα συνδυαστικά και με άλλα μέρη και αφήνουν πολύ λίγες μέρες στην Κορέα. Ίσως, γιατί δεν ξέρουν καλά τη χώρα μιας και αναπτύχθηκε τελευταία και έγινε δημοφιλής τουριστικός προορισμός πρόσφατα. Το θέμα είναι ότι οι οργανωμένες εκδρομές αν δεν αφιερώνουν πολλές μέρες στην Κορέα δεν αξίζουν. Εκτός, αν θέλετε να δείτε και άλλα μέρη. Ο γνωστός μας που πήγε στην Κορέα, ταξίδεψε για 21 μέρες και γύρισε πολλές χώρες της Ασίας, αλλά στη Νότια Κορέα έμεινε μόνο 3 μέρες, κάτι που το θεωρώ απαράδεκτο. Έτσι, τα μέρη που τους πήγαν ήταν πολύ λίγα. Το ξέρω πως η οργανωμένη εκδρομή σας κάνει να νιώθετε καλύτερα, αλλά αν το οργανώσετε μόνοι σας, θα πάτε εκεί που θέλετε πραγματικά. Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη λύση. Να πάτε σε ένα πρακτορείο και να τους ζητήσετε να σας οργανώσουν το ταξίδι σας με ξεναγό και κάποιον που θα έρθει να σας πάρει από το αεροδρόμιο και να πείτε ποια μέρη θέλετε να δείτε και έτσι, να έχετε ένα ατομικό οργανωμένο ταξίδι. Γίνεται και αυτό, αλλά θα πληρώσετε πολλά. Επίσης, μια άλλη κοπέλα μου είπε ότι ταξίδεψε στη Νότια Κορέα με οργανωμένη εκδρομή που διοργάνωσε η εκκλησία και απλά αυτή κυκλοφορούσε μόνη της εκεί. Οπότε μπορείτε να κοιτάξετε και αυτήν την πιθανότητα!


Βασικό στοιχείο της εκδρομής του καθένα είναι πόσες μέρες θα μείνετε στην Κορέα. Αν μείνετε 5 ή 6, σας συμβουλεύω να γνωρίσετε μια πόλη, γιατί αυτές οι μέρες θα σας βοηθήσουν να δείτε… όσα βλέπει η πεθερά.. από κάθε πόλη. Αν είναι 10 μέρες, θα μπορούσατε να δείτε και δυο πόλεις, αλλά και πάλι κάπως βιαστικά. Ένα άλλο μέρος εκτός της Σεούλ, που είναι κοντά και αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε είναι το Gyeonggi-do που έχει πολύ πράσινο και μέρη με εξαιρετική θέα. Επίσης, το Incheon είναι μια εξαιρετική επιλογή για να διαλέξετε να μείνετε ένα βράδυ, ώστε να φύγετε από εκεί για το αεροδρόμιο. Μερικά μέρη που μπορείτε να δείτε είναι το Songdo International City, ένα πάρκο με ουρανοξύστες και ωραία θέα, το Songwol-dong Fairy Tale Village που είναι ένα χωριό στην άλλη άκρη της πόλης με ζωγραφισμένους τοίχους, παραμυθένια παγκάκια και μαγαζιά που μοιάζει να ξεπήδησε από κάποια σελίδα παραμυθιού και αν πας προς τα εκεί, δεν έχει τίποτα άλλο να δεις. Θα πας δηλαδή μόνο σε αυτό. Και τέλος υπάρχει το λιμάνι και η Chinatown. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε έχετε να δείτε πράγματα και στο Incheon. Όμως, μη ξεγελιέστε, οι αποστάσεις είνα μεγάλες και στο Incheon, πόσο μάλλον στη Σεούλ. Γενικά, για να πάτε από το ένα μέρος στο άλλο, θέλει να έχεις καλά παπούτσια (δεν εννοώ επίσημα ή με τακούνι για να φαινόμαστε ωραίες, αλλά ανατομικά ή αθλητικά) και πολύ χρόνο για να περπατήσεις πολύ. Χονδρικά για να δεις ένα παλάτι χρειάζεσαι 2 ώρες περίπου.


Μη στηριχτείτε μόνο στην κάρτα σας… να έχετε και μετρητά πάνω σας για τις πρώτες αγορές σας, κάνοντας συνάλλαγμα από την Ελλάδα. Η Sofia Pilika μάλιστα υπενθύμισε ότι κάποιες από τις πιστωτικές κάρτες της χώρας μας, δε γίνονται δεκτές στην Κορέα, γι' αυτό και οι περισσότεροι που ταξιδεύουν προτιμούν την κάρτα revolut.


Μια άλλη πληροφορία είναι ότι πολλά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων εστιατορίων και καφετεριών είναι συνήθως κλειστά τη Δευτέρα. Δεν είναι όλα, αλλά ήταν αρκετά προ κορονοϊού. Τώρα, όπως μου είπαν οι φίλοι μου, έχουν αλλάξει τα ωράρια και πολλά πλέον λειτουργούν κάθε μέρα με λιγότερες ώρες κάποιες μέρες.


Μια ακόμη χρήσιμη πληροφορία είναι ότι αν πείτε "free samples juseyo" στο ταμείο σε κάποιο μαγαζί καλλυντικών στη Myeongdong (για τις άλλες περιοχές δεν ξέρω) θα σας δώσουν πολλά δείγματα δωρεάν. Επίσης, λίγο πριν πάτε στην Κορέα, πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχουν σάιτ που μπορείτε να βρείτε εκπτωτικά κουπόνια σε ρούχα, καλλυντικά, εισόδους σε μουσία και εκθέσεις, μέχρι και φαγητό. Ένα τέτοιο σάιτ είναι το TRIPPOSE https://en.trippose.com/coupon/


Ποια είναι η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε:

Όλες οι εποχές είναι καλές και όλες έχουν κάτι να προσφέρουν στον ταξιδιώτη. Σίγουρα, η καλύτερη είναι την άνοιξη που ανθίζουν οι κερασιές και που υπάρχουν διάφορα φεστιβάλ. Λιγότερο καλή είναι το καλοκαίρι που έχει συχνά βροχές, μιας και το καλοκαίρι είναι η περίοδος των βροχών και εκτός της ζέστης έχει και πολύ υγρασία.


Τι πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε:

Φυσικά να έχετε τακτοποιήσει το διαβατήριο σας και το βασικό είναι να ενημερώσετε την τράπεζά σας για τις μέρες που θα λείψετε και πού θα πάτε για να είναι ενήμεροι και να μη σας παγώσουν την κάρτα, νομίζοντας πως κάποιος σας κλέβει χρήματα και μείνετε στεγνοί εκεί. Επίσης, πρέπει να τους ρωτήσετε περισσότερες πληροφορίες για να δείτε με ποια τράπεζα συνεργάζονται εκεί, ώστε να μην έχετε παρατράγουδα και να μάθετε την προμήθεια τραπεζών για κάθε αγορά ή ανάληψη. Οπότε, διαβατήριο, ενημέρωση στην τράπεζα, αγορά κάρτας sim για παραλαβή από το αεροδρόμιο. Σημαντική πληροφορία είναι πως αν επισκεφτείτε το παλάτι Chaengdeokgung και θέλετε να δείτε και τον μυστικό κήπο, θα πρέπει να κλείσετε από πριν ιντερνετικά την είσοδο για εκεί, γιατί αν το αφήσετε τελευταία στιγμή μόλις πάτε στο παλάτι είναι πιθανό να μη μπορέσετε να μπείτε.


Πάμε τώρα, στο κλείσιμο των αεροπορικών εισιτηρίων αν το κάνετε μόνοι σας. Όσο πιο νωρίς κλείσετε τόσο το καλύτερο, θα βρείτε δηλαδή καλύτερες τιμές. Έκανα αναζήτηση μέσω του skyscanner περίπου 5 μήνες νωρίτερα και είχα βρει εισιτήριο με 600 ευρώ περίπου (μετ’επιστροφής), η οποία ήταν με μια σύντομη στάση με Turkish Airlines και με λίγες ώρες πτήσης. Αν διαλέξετε μια φθηνή πτήση που έχει πολλές στάσεις και πολλές ώρες στο αεροδρόμιο και δεν είστε μαθημένοι, μπορεί να σας χτυπήσει και το τζετ λανγκ, όπως μου είπαν και να πάει χαμένη η πρώτη μέρα στην Κορέα. Τώρα οι τιμές είναι αρκετά πιο τσιμπημένες λόγω του ιού. Μέσω skyscanner θα σας δείξει την φθηνότερη, την καλύτερη, αλλά και τη γρηγορότερη πτήση ως επιλογές για να δείτε την καλύτερη επιλογή για εσάς, αφού βάλετε ημερομηνίες που σας ενδιαφέρουν για το ταξίδι σας. Σημαντικό είναι να ξέρετε πως αν ταξιδέψετε από το αεροδρόμιο της Σόφιας στη Βουλγαρία, μπορεί να είναι κουραστικό, αλλά έχει καλύτερες τιμές… βέβαια, θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το εισιτήριο από Θεσσαλονίκη ή Αθήνα για Σόφια, το οποίο θα σας δώσει μια τιμή παρόμοια με αυτήν που θα πηγαίνατε από τις ελληνικές πόλεις, εκτός αν πάτε οδικά.


Πώς να επιλέξετε το ξενοδοχείο που θα μείνετε.

Προσωπικά, δεν προτιμώ μοτέλ, χόστελ, airbnb και πάει λέγοντας. Σαν το ξενοδοχείο δεν έχει! Εγώ είχα κλείσει στο Staz Hotel Myeongdong Hotel 2, που το βρήκα πολύ καλό και μου έδωσαν καλές κριτικές και οι Κορεάτες που ζουν εκεί. Το ξενοδοχείο είναι στην καλύτερη περιοχή που είναι καλό να πάει κάποιος στην Κορέα, τη Myeongdong που είναι τουριστική περιοχή και έχει πολλά καταστήματα για να κάνετε τα ψώνια σας (καλλυντικά, σουβενίρ, αξεσουάρ, ρούχα, σούπερ μάρκετ) και πολύ κοντά σε διάφορες τουριστικές περιοχές με καλή συγκοινωνία από τη Myeongdong και φιλική προς τον τουρίστα, αφού πηγαινοέρχονται άτομα του κράτους που σου δίνουν χάρτη και οδηγίες αν χρειαστείς κάποια βοήθεια, εκτός από τα ανάλογα γκισέ που υπάρχουν και στη Myeongdong και σου δίνουν τη δυνατότητα να φορέσεις δωρέαν ένα χάνμποκ για μερικές φωτογραφίες με ωραίο φόντο πίσω σας, ώστε να μοιάζει ότι είστε στο παλάτι ή σε κάποιο άλλο ωραίο μέρος της Σεούλ. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στο Myeong-Dong Tourist Information Center. Το μόνο μείον σε αυτό το ξενοδοχείο είναι ότι είναι μέσα σε στενό και δεν είναι σε καρακεντρικό δρόμο, ώστε να υπάρχει και η στάση του λεωφορείου του αεροδρομίου που σε πηγαίνει και σε φέρνει από το αεροδρόμιο απευθείας. Σας συνιστώ να επιλέξετε ένα ξενοδοχείο που θα αναφέρει ότι η στάση για το λεωφορείο του αεροδρομίου είναι απέναντι από το ξενοδοχείο, ώστε να πάρετε το λεωφορείο από το αεροδρόμιο και όχι το ταξί που θα σας βγει ακριβό. Το 2020 που το ετοίμαζα μου είπαν ότι θα μου κόστιζε 50 ευρώ περίπου από το αεροδρόμιο για το ξενοδοχείο, τώρα μου είπαν μια ακριβότερη τιμή, κοντά στα 60.

Οπότε, το λεωφορείο του αεροδρομίου είναι η συμφέρουσα λύση για να μη ψάχνετε το ξενοδοχείο με μια βαλίτσα στο χέρι. Επίσης το λεωφορείο και το μετρό είναι οι καλύτερες επιλογές μετακίνησης, γιατί τα ταξί είναι ακριβά… και αν είναι και το μαύρο ταξί που θεωρείται το χλιδάτο deluxe… τότε, συμφέρει μόνο αν είναι οδηγός ο Lee Je Hoon από το Taxi Driver.


Τι να κάνετε στο αεροδρόμιο:

Βασικές αγορές από το αεροδρόμιο είναι η κάρτα sim για το κινητό σας, ώστε να επικοινωνείτε οικονομικά μέσω τηλεφώνου και να κάνετε χρήση του χάρτη από το κινητό σας και των άλλων εφαρμογών. Η Σεούλ έχει wi-fi, αλλά δεν έχει παντού και είναι καλό να έχετε δεδομένα στο κινητό σας. Να μη πω κιόλας ότι σας προτείνω να χρησιμοποιείτε τα δεδομένα σας παρά το wi-fi που μπορεί κάποιος να υποκλέψει πληροφορίες. (τουλάχιστον, αυτό μου είπαν οι φίλοι μου). Μπορείτε επίσης να πάρετε μια κάρτα για μετακινήσεις με το λεωφορείο που όταν τελειώσουν τα χρήματα που έχετε βάλει μέσα (μπορείτε να ξεκινήσετε με 50 ευρώ που ισούται με 67.040,13 won) τη φορτίζετε και πάλι. Η φόρτιση γίνεται απλά σε κάποιο μίνι μάρκετ, ψιλικατζίδικο ή και με τα μηχανήματα self-service. ΄Την κάρτα για το λεωφορείο μπορείτε να την πάρετε από το αεροδρόμιο ή από κάποιο ψιλικατζίδικο στη Σεούλ και μετά αν περισσέψουν χρήματα στην κάρτα σας, να την επιστρέψετε και να πάρετε τα λεφτά σας ή να την κρατήσετε σαν ενθύμιο.


Αγορές:

Υπάρχουν πολλά καταστήματα στη Myeongdong που είναι και ο παράδεισος του καταναλωτή. Μπορεί να βρει τα πάντα σε λογικές τιμές και να ευχαριστηθεί βόλτες από κατάστημα σε κατάστημα. Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια σας στην περιοχή Hongdae που είναι η φοιτητική περιοχή και εκεί θα συναντήσετε πολύ νεαρόκοσμο και επίδοξους καλλιτέχνες που αναζητούν ένα καλλιτεχνικό πρακτορείο, ώστε να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Τουτέστιν, θα βρείτε πράγματα να αγοράσετε και να φάτε σε καλύτερες τιμές εκεί. Στην Gangnam είναι πιο ακριβές οι τιμές, γιατί είναι πιο χλιδάτες και οι αγορές εκεί. Στην Insadong θα βρείτε καλύτερα σουβενίρ που θα σας αρέσουν πολύ και οι τιμές είναι λογικές. Μη ξεχάσετε να κρατήσετε λίγα χρήματα και για τις υπόγειες αγορές του μετρό που τα μαγαζιά εκεί θα σας μαγέψουν και θα βρείτε αξεσουάρ της K-pop και K-dramas σε καλές τιμές. Επίσης, θα βρείτε λογικές τιμές και στις υπαίθριες αγορές/λαϊκές αγορές, που οι πιο ονομαστές που αξίζει να πας είναι αυτή στο Namdaemun και στη Myeongdong. Μην παραλείψετε να πάρετε και το multi-balm της Kahi που βλέπετε πλέον σε όλες τις σειρές.


Αξιοθέατα:

Το παλάτι Gyeongbokgung είναι το μεγαλύτερο και προτείνετε από τους περισσότερους τουρίστες. Είναι στην καρδιά της πόλης, μπροστά από την πλατεία Gwanghamun που ανακαινίστηκε πρόσφατα και φυσικά αξίζει να επισκεφτείτε, γιατί έχει μεγαλώσει τώρα και είναι πιο φιλική στους πεζούς, αφού άνοιξε η πλατεία και λιγόστεψε ο δρόμος για τα αυτοκίνητα. Επίσης, έχει μέρη πρασίνου και χαλάρωσης και μικρά σημεία νερού για να παίξετε με το νερό. Εννοείται πως τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πλατείας είναι το άγαλμα του βασιλιά Sejong και του ναυάρχου Lee Sun Shin. Με την ανακαίνιση τώρα έχουν προστεθεί και ένας ανοιχτός χώρος έκθεσης αρχαίων εκεί και μουσεία. Το παλάτι Gyeongbokgung και το Changdeokgung είναι δίπλα το ένα με το άλλο και μπορείτε να μπείτε δωρεάν αν φοράτε χάνμποκ, το οποίο μπορείτε να νοικιάσετε σε κάποιο από τα πολλά μαγαζιά έξω από τα παλάτια. Φυσικά, δε σας προτείνω να επισκεφτείτε την ίδια μέρα και τα δυο παλάτια, γιατί παίζει τα πόδια σας να σπάσουν από την κούραση. Το Changdeokgung θεωρείται από τους τουρίστες ως το ομορφότερο Κορεατικό παλάτι. Εκτός των βουδιστικών ναών, μπορείτε να επισκεφτείτε διάφορα μοντέρνα μουσεία με 3-D έργα τέχνης για εξαιρετικές φωτογραφίες ή το εθνικό μουσείο της Κορέας ή το Πολεμικό. Μπορείτε να δείτε και κάποια έκθεση ή φεστιβάλ στην Dongdaemun και συγκεκριμένα το DDP. Αν είστε φαν της K-pop να πάτε στην Gangnam και να περιηγηθείτε στα καλλιτεχνικά πρακτορεία και τον δρόμο των αστέρων. Αν είστε φαν των K-dramas μπορείτε να πάτε στη Mapo και να επισκεφτείτε το MBC World, στο οποίο θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία σαν να είστε μέσα σε μια σειρά ή εκπομπή του MBC και παράλληλα θα έχετε και την εμπειρία μιας συναυλίας εκεί. Το Seoullo 7017 είναι μια αερογέφυρα κοντά στη Namdaemun που έχει πολύ ωραία σημεία να δείτε. Μπορείτε να πάτε και στο Cheongwadae που είναι ο Γαλάζιος (Μπλε) Οίκος… πείτε το όπως θέλετε και πλέον δεν είναι η προεδρική κατοικία, αλλά αξιοθέατο για τον κόσμο. Υπέροχος είναι ο προορισμός στο Bukchon Hanok Village που θα περπατήσετε μέσα στα δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και μπορείτε να παρακολουθήσετε μια τελετή τσαγιού και να πιείτε το παραδοσιακό τσάι σας εκεί, φορώντας ένα νοικιασμένο χάνμποκ. Μια συμβουλή μου είναι να κλείσετε θέση στο τουριστικό λεωφορείο της Σεούλ πριν φύγετε. Έτσι, με αυτό θα πάτε σε σημαντικά μέρη της Σεούλ σε οικονομική τιμή, κάνοντας τον γύρο της περιοχής που θα επιλέξετε. Ανεβαίνετε στο λεωφορείο και κατεβαίνετε στη στάση που εσείς επιλέγετε, χαζεύετε και επιστρέφετε στο ίδιο σημείο για να πάρετε το επόμενο λεωφορείο και να πάτε στην επόμενη στάση με το ίδιο εισιτήριο. Αυτό ήταν το σάιτ που είχα προτιμήσει και έχει μερικές διαδρομές που αξίζουν. Εγώ είχα διαλέξει τον γύρο της Gangnam που έχει πολύ ενδιαφέρουσες στάσεις, επιλέγοντας σε κάποιες να μην κατέβω μιας και δεν ήταν του γούστου μου. Αυτά είναι μερικά σάιτ για το τουριστικό λεωφορείο της Σεούλ:


Καφετέριες:

Έχει πολλές καλές καφετέριες στην Itaewon, στη Myeongdong, στη Gangnam, στη Hongdae, αλλά και στο Mapo. Οι τιμές είναι παρόμοιες με τις δικές μας, εκτός αν πας σε μια καλή καφετέρια, που φυσικά το κόστος θα είναι εξίσου καλύτερο. Πολλοί πάνε και στο Starbucks για να αγοράσουν συλλεκτικές κούπες. Μερικές καλές επιλογές για να πιείτε τον καφέ σας, θα βρείτε σε αυτό το άρθρο, που χώρισα τις καφετέριες ανά περιοχή, ώστε να σας βοηθήσει στην επιλογή σας. Οι καφετέριες που εγώ έβαλα στο μάτι ήταν το Carin Cafe (Hongdae), το οποίο δεν είμαι σίγουρη αν λειτουργεί ακόμη, το Zapangi (Mapo) στο οποίο μπαίνεις, ανοίγοντας έναν αυτόματο πωλητή που στην ουσία είναι πόρτα. Το Line Friends Cafe που το βρίσκεις παντού (τα καλύτερα είναι σε Myeongdong και Gangnam), το Cafe Tape στο Itaewon για ένα διαστημικό γλυκό και το Innisfree Green Cafe στη Myeongdong για πρωτότυπα γλυκά και ροφήματα μετά από μια αγορά καλλυντικών της Innisfree στο ισόγειο κατάστημα.


Φαγητό:

Οι επιλογές είναι πολλές και εκεί δε χρειάζονται συστάσεις. Θα βρείτε εστιατόρια παντού γύρω σας. Καλά και λιγότερο καλά. Εγώ θα επέλεγα να φάω και σε ένα ψιλικατζίδικο από εκείνα τα έτοιμα γεύματα για να δω πως είναι και μια άλλη φορά για να φάω ράμιον στον πάγκο κοιτάζοντας έξω τον κόσμο να πηγαινοέρχεται. Υπάρχουν επίσης τα φθηνά μαγειρεία με τις ατζουμάδες που σερβίρουν και έχουν καλό και φθηνό φαγητό. Μια συμβουλή είναι να δοκιμάσετε το κορεατικό μπάρμπεκιου που ψήνετε το κρέας εσείς ή κάποιος υπάλληλος μπροστά σας και είναι λίγο ακριβό, αλλά δε θα το τρως κάθε μέρα, οπότε αξίζει να το φάτε μια φορά. Επίσης, μπορείτε να φάτε φαγητό του δρόμου (street food) που υπάρχουν σε πολλά σημεία και κυρίως σε Myeongdong, Hongdae. Και να μη πάτε να δοκιμάσετε να φάτε σε αυτά τα κιόσκια με τις τέντες που πάνε πολλοί; Στο φαγητό θα βρείτε καλές τιμές στα μαγειρεία και το street food και λίγο πιο τσιμπημένες σε αυτά που είναι σε καλές ή τουριστικές περιοχές. Επίσης, θα μπορούσατε να φάτε και στα fast food της Κορέας που φυσικά αξίζει να επισκεφτείτε για να δείτε και τα δικά τους ταχυφαγεία. Μερικά καλά είναι το Lotteria και το Subway και έχουν καλές τιμές… παρόμοιες με τις δικές μας, ελαφρώς πιο τσιμπημένες. Πολλοί τουρίστες δοκιμάσανε από ποτό το soju και το makgeolli, αλλά αρκετοί προτιμήσανε το δεύτερο.


Πράγματα που μπορείτε να ψωνίσετε:

Κάποιο σουβενίρ, όπως βεντάλια, καθρέφτη χειρός, καρτ ποστάλ, μαγνητάκια, ψαλιδια και νυχοκόφτες που είναι γνωστοί οι Κορεάτες για αυτά, κάποια παραδοσιακά αξεσουάρ, καλλυντικά, σνακ, K-pop και K-dramas αξεσουάρ, τσάι και άλλα πολλά.


Οι εφαρμογές που πρέπει να έχετε στο κινητό σας:

1. Της αεροπορικής σας εταιρίας για το check-in και έλεγχο εισιτηρίων.

2. Naver Map ή Kakao Map γιατί οι χάρτες της Google maps δεν βοηθούν πολύ εκεί.

3. Subway Korea Map ή Kakao Metro, γιατί ο χάρτης του Kakao για το μετρό είναι πολύ βοηθητικός και μπορείτε να τον κατεβάσετε και να τον εκτυπώσετε, ώστε να τον έχετε και στα χέρια σας.

4. Korail App, αν πάρετε το τρένο

5. Την εφαρμογή της Klook ή της Kkday ή trazy αν έχετε κλείσει κάποια εκδρομή μαζί τους.

6. To Visit Korea Appπου σου δίνει πληροφορίες για αξιοθέατα (το κάνουν και οι παραπάνω εφαρμογές που έχω σημειώσει στο 5)

7. Το Emergency Ready App για να ενημερωθείτε αν γίνει κάτι (φυσική καταστροφή) στην περιοχή σας και είναι κατάλληλη για τους τουρίστες.

8. Του τραπεζικού σας λογαριασμού και

9. Το papago για μετάφραση λέξεων στα κορεατικά, μιας και πολλοί στην Κορέα δεν ξέρουν καλά αγγλικά ή δεν ξέρουν καθόλου.


Η ελληνική πρεσβεία στην Κορέα είναι στην Cheonggyecheon που εκεί είναι το γνωστό ποτάμι που έχει φωτογραφηθεί πολύ και αχρείαστη να είναι, είναι εκεί και η ελληνική πρεσβεία για κάποια πιθανή βοήθεια που θα χρειαστείτε:

Επικοινωνία: gremb.sel@mfa.gr / 27th fl Hanwha Bldg 86 Cheonggyecheon-ro, Jung-gu, Seoul


Μερικές πληροφορίες που μπορείτε να πάρετε από έξι άτομα που επισκέφτηκαν τη Σεούλ, θα διαβάσετε σε αυτό το άρθρο https://www.korea.net/TalkTalkKorea/English/community/community/CMN0000003470


Αυτή είναι η συνέντευξη που πήρα από τον Έλληνα σεφ Βαγγέλη Δρίσκα για το ταξίδι που έκανε στην Κορέα https://www.korea.net/TalkTalkKorea/English/community/community/CMN0000005126


Αν έχετε κάποιες πρόσθετες πληροφορίες ή κάτι νεότερο ή διαφορετικό που μάθατε όσοι ταξιδέψατε πρόσφατα, παρακαλώ να το αναφέρετε για να προστεθεί στο άρθρο, για να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος που θέλει να ενημερωθεί.


Ποιος σχεδιάζει ταξιδάκι στην Κορέα; Μοιραστείτε τα σχέδιά σας μαζί μας.

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







linktr.ee:

313 views0 comments

Yorumlar


Post: Blog2_Post
bottom of page