top of page

Mouse… Τι βαθμολογία θα πάρει το ποντικάκι μας στο τέλος;


Φλερτάρει με βαθμολογία από 0 έως 10. Στο χειροκρότημα θα φανεί πόσο θα βάλω. Ένα είναι το σίγουρο. Μας κρατά σ’ ένταση και αγωνία και μας κάνει να σκεφτόμαστε τι εξέλιξη θα έχει. Τουλάχιστον σε μένα. Επειδή όμως έχω μεγάλο καημό και θέλω κάπου να το πω, είπα να τα πω σε σας.


Τώρα κάποιοι θα με ρωτήσετε γιατί είμαι διφορούμενη. Θα σας πω τον λόγο, αλλά πρώτα θέλω να σας πω ότι το επερχόμενο κείμενο ΠΕΡΙΕΧΕΙ SPOILERS.


Για την ακρίβεια είναι ΦΟΥΛ στα SPOILERS… Οπότε το νου σας!


SPOILER

SPOILER





Που λέτε… η σειρά τελευταία μας βγάζει μια αίσθηση ότι θα κλείσει σύμφωνα με το προφανές. Αυτό που ξέραμε από την αρχή δηλαδή και έχω την αίσθηση ότι μας πήγε μέσω Φαρσάλων για να φτάσει στον τερματισμό, ενώ υπήρχε γρηγορότερος δρόμος. Ίσως να την πίεσαν να κάνει τα επεισόδια 20 και όχι 16. Είναι κι αυτό ένα μείον, αλλά δεν της δίνω άλλοθι, γιατί δεν είναι ότι έκανε κοιλιά, αλλά είναι ο τρόπος που το σκέφτεται η σεναριογράφος και αυτό το φινάλε θα έδινε ακόμη κι αν ηταν 5 τα επεισόδια.


Που λέτε, όλοι ξέραμε πως το παιδί που πήγε στην εκκλησία να προσευχηθεί ήταν ο Lee Seung Gi μικρός και ακούσαμε καθαρά τα λόγια του να λέει πως η προσευχή του δεν εισακούστηκε και πως πήρε την κάτω βόλτα. Οπότε μας έδινε την ιδέα πως ήταν φονιάς. Εδώ να πω ότι με χάλασε που έδειξε έναν Χριστό που δεν ακούει, αλλά είπα να περιμένω μπας και θα δώσει μια άλλη εξέλιξη στο τέλος. Από την άλλη, υπάρχει κόσμος που δεν εισακούεται η προσευχή του, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο είναι ειλικρινής η προσευχή και πόσο πραγματικά θέλουν ν’ απαντηθεί η προσευχή. Τελοσπάντων, ξέφυγα από το θέμα και επανέρχομαι. Όταν τον είδα καλούλη, έλεγα βρε τι γίνεται, βρε μπας και απαντήθηκε η προσευχή. Τον κοιτούσα πάντως με μισό μάτι και τον παρακολουθούσα στενά. Μου έκανε εντύπωση που ήταν τόσο νωθρός για αστυνομικός και που κούτσαινε, αλλά όταν ήταν να πιάσουν τον κουριερ κάτω από τον σταθμό δεν φάνηκε να κουτσαίνει και έτρεχε σαν δρομέας. Από την άλλη σε μια έρευνα στο σπίτι του Yo Han, ο Lee βρήκε κάτι που δεν το βρήκε ο Moo Chi και δεν το ανέφερε. Δεν ήθελα όμως να πιστέψω ότι η σεναριογράφος μας το έκανε τόσο προφανές για το ποιος ήταν και μετά μπέρδευε την υπόθεση. Ήθελα να σκέφτομαι πως υπάρχει κάτι από πίσω που δεν μας αποκάλυψε από την αρχή όλη την υπόθεση. Κι ακόμη αυτό θέλω να πιστεύω, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρη ότι θα γίνει.


Θα δεχόμουν τον Lee Seung Gi κακό ψυχάκια αν τσουλούσε η ιστορία όπως στην αρχή. Θα το δεχόμουν ακόμη κι εκεί στον παπά που πέθανε. Ως εκεί, όμως, γιατί μετά είδα κάποια πράγματα που δεν κολλάνε να είναι αυτός ή τουλάχιστον να είναι αυτός υπεύθυνος για όλα. Είδα αρκετούτσικες χαζομαρούλες, που είναι χαζομαρούλες αν το κλείσουν όπως το έκαναν να φαίνεται. Βλέποντας το 14ο και 15ο επεισόδιο τραβάω τις κοτσίδες μου και τις έχω μακρύνει από την απόγνωση και θ’ αρχίσω να κάνω κι εγώ προσευχές, που δεν ξέρω αν θα εισακουστούν.


Με χάλασε απίστευτα που έδειξαν πως τα πάντα τα έκανε ο Lee. Εγώ είδα καθαρά έναν Lee να είναι μόνος του και ν’ απορεί τι του συμβαίνει, είδα έναν Lee μόνο του και πριν το χειρουργείο που να έχει νορμάλ φάτσα. Δεν υπήρχε λόγος να υποκρίνεται όταν ήταν μόνος του και να περπατά σαν χάμπατο. Εξάλλου ερευνούσε τις υποθέσεις καλά από ένα σημείο και μετά και μίλησε και για τον ένοχο που μύριζε μέντα κτλ.


Με χάλασε απίστευτα που πάνε να βγάλουν άγιο τον Yo Han όταν τον έδειξαν πως φέρονταν, πως η μαμά του πήγε να τον πνίξει για το κακό που πήγε να κάνει στο άλλο παιδί και πως φέρονταν ως γιατρός… Μη ξεχνάμε ότι και ο μπαμπάς του ήταν απίστευτος τρελάκιας και από την άλλη, γιατί η μαμά του φοβόταν να πάει να τον δει; Άντε, να πούμε ότι μπερδεύτηκε από τα σχόλια του γενετιστή και τον παρεξήγησε. Το σκυλί ποιος το κακοποίησε; Πήγαινε ο Ba Reum τα βράδια και του έκανε κακό; Σκέφτηκα πως μπορεί να το βρήκε κακοποιημένο και να το έφερε στο σπίτι. Θα μπορούσε να γίνει και αυτό. Στο υπόγειο γιατί είχε αυτές τις φωτογραφίες; Αυτές τις έχει μονο η αστυνομία. Δεν βγαίνουν τετοιες φωτογραφίες στη δημοσιοτητα. Τις έχεις αν είσαι ο ένοχος ή αστυνομικός. Αυτός τι παρίστανε; Τον αστυνομικό; Ας γίνονταν αστυνομικός τότε. Τι πήγε να κάνει στο σπίτι της Bong Yi; Ή γιατί ακολούθησε την γιαγιά και την τρόμαξε περισσότερο; Αυτός δεν σκότωσε και τον φίλο του και προχώρησε μια χαρά τη ζωή του σαν να δεν συνέβη τίποτα; Αν ήταν κολλητός του και είχε πεθάνει έτσι και ηταν ψυχοπονιάρης, θα έπρεπε να φαίνεται και λίγο θλιμμένος. Να μη ξεχάσω και το καλύτερο. Τον είδαμε καθαρά να του μιλάει ο γενετιστής και να του λέει πως τον υποπτεύεται και αυτός να τον κοιτά από την γωνιά με κακό βλέμμα και πεντάκαθαρα τον είδαμε να πηδάει μάντρες και τοιχάκια και να πηγαίνει στο λουνα παρκ και να σκοτώνει τον γενετιστή. Οπτασία ήταν; Φαντασία; Η αστυνομία είπε ότι βρήκε το πτώμα του γενετιστή.


Από την άλλη, αυτός ο γενετιστής μου φαίνεται σαν γλάστρα. Λέει άρες μάρες κουκουνάρες, αλλά τα ουσιώδη τα αφήνει στην άκρη. Είδε τον Yo Han να τον σκοτώνει και να τον πετά στη λίμνη και μετά από αυτό, αυτός βγαίνει ζωντανός (μην το ψάχνετε) και κρύβεται. Γιατί κρύβεται; Τι φοβάται; Τι πειράματα κάνει;


Επίσης με χάλασε που πάνε να δείξουν τα ζώα ανόητα. Ένα πουλάκι δεν στέκεται στο δάχτυλο ενός τρελού, ούτε πάει στο κεφάλι του. Θεωρώ πως τα ζώα έχουν ένστικτο και εκεί θεώρησα πως ισως γινει η ανατροπή και να μην είναι αυτός ο τρελός, αλλά τον πρόσεχα ακόμη. Όλα τα ζώα πριν το χειρουργείο ήταν μια χαρά δίπλα του. Μόνο η γάτα ήταν εναντίον και αυτό έγινε μετά τη μεταμόσχευση εγκεφάλου.


Από την άλλη ο γιατρός είπε οτι ο καλός εγκέφαλος είναι δύσκολο να υπερνικήσει τον κακό και ότι ο κακός εγκέφαλος θα περισχύσει αργά ή γρήγορα. Αυτές οι κρίσεις μεταμέλειας που τον κάνουν να θέλει ν’ αυτοκτονήσει και που προσπαθεί να μην σκοτώσει κάποιον είναι εξαιτίας τον εγκέφαλο του Yo Han τώρα; Γιατί κατ’ εμέ ο Yo Han δεν είναι αθώος και αν ηταν τρελοί και οι δυο αυτός θα γίνονταν μπαρούτι. Α! Να μην ξεχάσω πως ένας αθώος και καλός άνθρωπος δεν χτυπά με τόσο μένος κάποιον. Ακόμη και σ’ αυτοάμυνα να ήταν, θα έκανε κάποια χτυπήματα αλλά θα προσπαθούσε να το σκάσει. Αυτός χτυπούσε σαν δολοφόνος. Άσε που ήταν ανόητο που έπαιζε τον ντέντεκτιβ. Ήταν πεντε χρονών να ήταν και να έπαιζε τους μικρούς ντέντεκτιβ με τους φίλους του.


Με λίγα λόγια, σκεπτόμενη του τι έγινε, πως το έδειξαν και πως το δείχνουν τώρα, με κάνουν να σκέφτομαι πως υποτιμούν τη νοημοσύνη του θεατή.


Θα σας πω όμως για μια ανατροπή που αν την δείξει η σεναριογράφος θα γίνει σούπερ πάλι. Προσωπικά, επειδή γράφω μυθιστορήματα, εγώ αυτό το φινάλε που θα γράψω ευθύς αμέσως, θα έδινα.


Προσωπική μου άποψη που νιώθω ότι έχει μείνει μισάνοιχτο ένα παραθυράκι για να συμβεί και μπορεί να συμβεί είναι το εξής. Ο τίτλος της σειράς είναι ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ. Αναρωτιόμουν τι θέλει να πει ο ποιητής, αλλά πάντα ταυτιζόμουν με την έννοια του ποντικού που το κάνουν πειραματόζωο. Και λέγοντας το ποντίκι, πίστευα πως η σειρά έχει να κάνει με πειράματα. Όπως δηλαδή ξεκίνησε με τον άλλον τον ψυχοπαθή που έψαχνε πειραματόζωα ανθρώπους για τα πειράματα του. Νιώθω πως η σειρά θα επικεντρωθεί στα πειράματα και πως όλα αυτά είναι μια συνομωσία. Εκείνη η γραμματέας (δεν θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο της) που παρακάλεσε τον ψυχοπαθή να χειρουργήσει τον Ba Reum, σίγουρα δεν το έκανε για την καλή καρδιά της, αλλά για ν’ ανεβάσει τις μετοχές της και να κάνει τον ανόητο κόσμο να την ψηφίσει. Αν τον αγαπούσε πραγματικά, δεν θα του έδινε τον εγκέφαλο ενός τρελού. Από την άλλη, όταν ο Ba Reum πήγε να την βρει γονάτισε… για ποιον λόγο λέτε; Σιγά μη με μεταμελήθηκε. Φοβήθηκε μη το βγάλει προς τα έξω και μάθει ο κόσμος τις βρωμιές τους. Νιώθω πως αυτή η μεταμόσχευση είναι ένα απόρρητο πείραμα του κράτους σε συνδυασμό με τον άλλον τον ψυχοπαθή και εμπλέκεται και ο γενετιστής μέσα. Πως αλλιώς να σωθεί αν δεν τον βοήθησαν καποιοι δυνατοί και κρύβεται γιατί κάνει και αυτός παράνομα πειράματα. Εδώ έβγαλαν έναν γιατρό που του είπε ότι τον χειρούργησε, ενώ δεν ήταν αυτός… Ολόκληρη μασκαράτα δηλαδή. Κάτι μου λέει πως και ο γιατρός του δίνει παραισθησιογόνα χάπια και γι’ αυτό είναι έτσι και μπερδεύεται και δεν ξέρει τι να σκεφτεί.


Επίσης, αυτό που με κάνει να σκέφτομαι τη συνομωσία και τα πειράματα και πως ο Lee είναι θύμα της όλης υπόθεσης είναι και η θεία. Μετά το χειρουργείο την είδαμε να τον τρέμει, ενώ πιο πριν όχι. Πριν το χειρουργείο έφαγαν στο σπίτι και ήταν χαλαρή και ήρεμη. Μετά το χειρουργείο, είναι συνέχεια βιαστική και αγχωμένη. Γιατί προφανώς ξέρει ότι έχει πάρει τον μισό εγκέφαλο απο τον τρελό και νιώθει άσχημα που έδωσε το οκ. Είμαι σίγουρη ότι πληρώθηκε για αυτό το οκ… οπότε είναι πασηφανές ότι δεν ήταν αθώο χειρουργείο. Δεν σε πληρώνουν για ένα οκ, αλλά μονο αν είναι να σου κανουν τη ζωή μπάχαλο. Και αυτή που βρήκε τα λεφτά να πάει στην Αμερική; Είπε πως ο θείος βρήκε δουλειά. Ποιος; Αυτός που χαιρέτησε τον Ba Reum (Lee Seung Gi) πριν φύγουν και μετά στο λεωφορείο έκατσαν σε χωριστές θέσεις, πίσω τους και η μαμά φαίνονταν τρομοκρατημένη και το παιδί ρώτησε ποιος είναι αυτός; Αυτός κατ’ εμέ είναι της κυβέρνησης και υπέυθυνος να δει αν θα φυγουν απο την χώρα. Ήταν εκεί για να τους ελέγχει και για αυτό έκατσε και πίσω τους.


Γράφοντας τα όλα αυτά, αρχίζω ν’ αναθαρρώ και να σκέφτομαι πως μάλλον έτσι θα το κλείσει, γιατί είναι πολλές οι συμπτώσεις και οι περίεργες συμπεριφορές για να μην είναι συνομωσία και παράνομα πειράματα. Εκείνο το γιατρουδάκι πρεπει να του δίνει χάπια που τον κάνουν να φαντάζεται ότι σκοτώνει και του προκαλεί βίαιη συμπεριφορά. ΑΑΑΑΑ! Να μην ξεχάσω και το πείραμα που έκανε ο ψυχοπαθής με το ποντίκι και τη μεταμόσχευση εγκεφάλου που είχε γίνει τρελό λίγο μετά το χειρουργείο. Μου θυμίζει την τρέχουσα κατάσταση του Lee.


Και άλλαξε λουκ στα μαλλιά μετά το χειρουργείο κι έμοιαζε περισσότερο με τον Yo Han, για να φαίνεται και πιο σκληρός. Χρειάζονταν αυτή την αλλαγή; Δεν είμαι σίγουρη. Ή μήπως χρειάζονταν να βλέπουμε τον τρελό Yo Han να του δίνει κακές οδηγίες; Αν ηταν οντως αθώος ο Yo Han ήταν τελείως αχρείαστο.


Δεν με χαλάει να είναι ο Ba Reum ψυχοπαθής, αλλά με χαλάει που πάνε να κάνουν ήρωα τον Yo Han. Δέχομαι μόνο να είναι τρελοί και οι δυο. Αλλά οι εγκέφαλοι δυο τρελών, δεν θα δημιουργούσαν κρίσεις συνειδήσεως και ενοχές. Οπότε, πάλι φάουλ. Δεν κολλαει για μένα να ειναι ενοχος ο ένας και ο αλλος αθώος... με τιποτα... Τώρα νιώθω πως πάει να κλείσει τρύπες, αλλά στην ουσία κάνει μπαλωματα απο αλλο υφασμα και αυτό φαίνεται.


Εσείς τι λέτε;


Photo credits: @tvN, @tving, @cj


 

Ακολουθήστε με στα social media μου:












107 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page