top of page

“Mouse” Το ποντίκι με τον Lee Seung Gi

Updated: Apr 5, 2021


Είναι μια θρίλερ σειρά δράσης 20 επεισοδίων με πρωταγωνιστές τον Lee Seung Gi, τον Lee Hee Joon και την Park Joo Hyun.


Η σειρά πραγματεύεται ένα δύσκολο ερώτημα. Αν θα μπορούσαμε να ξέρουμε πως ένα παιδί θα γίνονταν εγκληματίας, ήταν σωστό η μητέρα να γεννήσει αυτό το παιδί ή όχι; Είναι έγκλημα να σκοτώσεις ένα παιδί, αλλά δεν είναι και έγκλημα να γεννήσεις ένα παιδί που θα σκοτώσει άλλους αθώους ανθρώπους; Αυτά τα δύσκολα ερωτήματα που συχνά δεν παίρνουν απαντήσεις είναι στο επίκεντρο της ιστορίας αυτής. Δεν λέω, πάλι μ’ εξοργίζει πως οι ψυχοπαθείς έχουν άμεση αλληλεπίδραση με την εκκλησία, αλλά και πάλι είναι γνωστό πως η εκκλησία έχει δημιουργήσει πολλές ψυχικές διαταραχές σε άτομα, όταν ακατάλληλοι άνθρωποι αναλαμβάνουν ένα τόσο δύσκολο έργο. Δεν μου άρεσε που *spoiler* το παιδί πήγε στην εκκλησία και προσπάθησε να πάρει μια απάντηση από τον Χριστό που δεν πήρε ποτέ και έριξε εκεί το φταίξιμο για το πως έγινε. Αναρωτιέμαι αν το σενάριο το έγραψε άθεος ή χριστιανός για να δω αν στο τέλος θα το αποδώσει πως έκανε ψεύτικη προσευχή και πως απλά ζητούσε χωρίς να το θέλει πραγματικά.


Η σειρά μας πηγαίνει λίγα χρόνια πίσω, όταν πολλοί άνθρωποι εξαφανίζονται και σκοτώνονται βάναυσα και ο δράστης μένει ασύλληπτος. Έρχονται κάτι ανατροπές που κανείς δεν περιμένει, θα φέρουν έναν μάρτυρα και ο δολοφόνος πιάνεται και μπαίνει ισόβια στη φυλακή. Όμως και άλλοι ψυχοπαθείς δολοφόνοι γεννιούνται με τη σύμφωνη γνώμη των μητέρων που ήξεραν ότι έχουν τα παιδιά το γονίδιο του ψυχοπαθή και λίγα χρόνια μετά, ο Jung Ba Reum (Lee Seung Gi), είναι ένας αστυνομικός που η ζωή του αλλάζει όταν έρχεται αντιμέτωπος μ’ έναν κατά συρροή δολοφόνο (σήριαλ κίλερ). Αυτός και ο συνεργάτης του, Go Moo Chi (Lee Hee Joon) θα προσπαθήσουν να φτάσουν την αλήθεια και να πιάσουν τον δολοφόνο πριν σκοτώσει και άλλους αθώους ανθρώπους.

Το πρώτο επεισόδιο ήταν αρκετά βαρύ για τα γούστα μου, ειδικά όταν βλέπεις παιδιά σε τόσο δύσκολους ρόλους, αλλά στο δεύτερο επεισόδιο που το δείχνει χρόνια μετά και μπαίνει ο Lee Seung Gi, η σειρά εναλλάσσεται σε βαρύ, λιγότερο βαρύ και ανάλαφρο και το κάνει ωραιότερο. Ο πολλά βαρύς και ασήκωτος αστυνομικός που ψάχνει την υπόθεση μου αρέσει, έτσι ατσούμπαλος που είναι και μου αρέσει και η δημοσιογράφος που τον εκβιάζει και είναι συνέχεια από κοντά του. Αν έγραφα το σενάριο θα άφηνα να εξελιχθεί ένα ειδύλλιο ανάμεσα τους. Οι ανατροπές είναι εντυπωσιακές από το πρώτο επεισόδιο και η πλοκή είναι αρκετά γρήγορη και πολύ καλά δουλεμένη, ώστε να τραβά την προσοχή μας.

Η βαθμολογία μου ως τώρα είναι 10’’’’/10, της μαμάς είναι 10 χωρίς τόνους γιατί αγριεύτηκε λίγο.

 



120 views0 comments

Comentarios


Post: Blog2_Post
bottom of page