top of page

River Where the Moon Rises: Η πριγκίπισσα Pyeonggang, o Ον Νταλ και ο βασιλιάς Pyeongwon

Updated: Apr 5, 2021

Η Κορέα είναι τα τελευταία χρόνια διχοτομημένη σε Βόρεια και Νότια Κορέα. Έτσι και στα παλιά χρόνια, όπου καταγράφεται η πρώιμη ιστορία της Κορέας, υπήρξε η εποχή των Τριών Βασιλείων, χωρίζοντας την Κορέα σε τρία βασίλεια. Ένα από αυτά ήταν και το Goguryeo που βρίσκονταν εκεί που είναι τώρα η Βόρεια Κορέα και σε μια εποχή που έκανε επεκτατικούς πολέμους είχε καταλάβει και ένα κομμάτι της Κίνας και της Νότιας Κορέας.

Σ’ αυτό το άρθρο θα κάνω αναφορά στην πριγκίπισσα Pyeonggang, κόρη του βασιλιά Pyeongwon του βασιλείου του Goguryeo, τον Ον Νταλ και τον περίγυρο της. Βλέποντας το πρώτο επεισόδιο της σειράς River Where the Moon Rises, όπου η Heo Jung Eun σε μικρή ηλικία και η Kim So Hyun ενσαρκωνουν το ρόλο της, τράβηξαν το ενδιαφέρον μου για την πριγκίπισσα και άρχισα να ψάχνω για τη ζωή της. Θυμήθηκα βέβαια τα πρόσφατα άρθρα μου για τα μαθήματα Κορεατικής ιστορίας που έκανα αναφορά στο Goguryeo και είπα να σκαλίσω λίγο παραπάνω. Τον Ον Νταλ υποδύεται ο Seo Dong Hyun σε νεαρή ηλικία και ο Ji Soo σε μεγαλύτερη ηλικία. Η σειρά είναι εμπλουτισμένη και με στοιχεία που δεν είναι βασισμένα σε αληθινά γεγονότα, αλλά τα πρόσωπα είναι υπαρκτά. H σειρά είναι βασισμένη στο παραμύθι "Η Ιστορία του Ον Νταλ" όπου περιέχει και ιστορικά γεγονότα από το "Samguk Sagi" (την ιστορία των Τριών Βασιλείων). Το "Samguk Sagi" συντάχθηκε από τον Kim Bu-Sik και δημοσιεύθηκε το 1145.

Η πριγκίπισσα Pyeonggang ήταν η κόρη του 25ου βασιλιά Pyeongwon από τους 28 βασιλείς που είχε το Goguryeo και λέγεται πως ήταν ένα ατίθασο παιδί που μουρμουρούσε και κλαψούριζε και λόγω του ατίθασου πνεύματος της και τις συνεχείς φιλονικίες με τον πατέρα της, αυτός την απειλούσε πως θα την παντρέψει με τον χαζό και άσχημο Ον Νταλ. Η πριγκίπισσα δεν δίστασε και παντρεύτηκε τον κοινό θνητό Ον Νταλ και αυτός σύντομα εξελίχθηκε σ’ έναν από τους σημαντικότερους στρατηγούς του Goguryeo.

Αυτή από μικρή εξασκήθηκε στις πολεμικές τέχνες, την τοξοβολία και την ιππασία, ώστε να προστατέψει τον οίκο της και το βασίλειο και αυτό αποτέλεσε κίνητρο στον Ον Νταλ να κάνει το καθήκον του, αφού ήδη είχαν σοκαριστεί όλοι με τον γάμο του. Ο ίδιος ονομάστηκε ήρωας όταν κατάφερε να σκοτώσει τον στρατηγό των Κινέζων που εισέβαλαν στο βασίλειο και να τρέψει τους υπόλοιπους σε φυγή. Ο βασιλιάς σοκαρίστηκε με την εξέλιξη του και τον έλουσε στα δώρα, ενώ αυτός συνέχισε να προστατεύει τα σύνορα του βασιλείου από την Κίνα και το βασίλειο του Silla. Λίγα χρόνια αργότερα, πέθανε ενώ προσπαθούσε να ανακτήσει εδάφη από το βασίλειο του Silla και λέγεται πως η πριγκίπισσα Pyeonggang που αγάπησε πολύ τον άντρα της, τον θρήνησε.

Τον Ον Νταλ υποδύθηκαν τρεις ηθοποιοί σε τρεις διαφορετικές σειρές. Ο Ji Hyun Woo στο Invincible Lee Pyung Kang, o Lee Jong Hyun στη σειρά του Netflix, My Only Love Song και τώρα ο Ji Soo στη σειρά River Where the Moon Rises.

Την πριγκίπισσα Pyeonggang υποδύθηκε η Nam Sang Mi στη σειρά Invincible Lee Pyung Kang και η Kim So Hyun στη σειρά River Where the Moon Rises.

Ο βασιλιάς Pyeongwon του Goguryeo (559 – 590) χαρακτηρίστηκε ως θαρραλέος και ικανός στην ιππασία και την τοξοβολία. Ενθάρρυνε την αγροτική ζωή, προσπαθόντας να βοηθήσει την λαό και μείωσε τη βασιλική κουζίνα για να μειώσει τα περιττά έξοδα στο παλάτι αλλά και τα περιττά έξοδα των πλουσιών, κάτι που ενόχλησε πολύ τους ευγενείς. Κατάφερε να έχει ειρήνη με μια νομαδική ασιατική φυλή Τούρκων και τους Κινέζους, αλλά όχι για πολύ, αφού υπήρξε μια εισβολή απο τους Κινέζους και λίγο αργότερα πέθανε ο βασιλιάς, χωρίς να ξέρουμε πολλά πράγματα για τον θάνατο του και τον θρόνο ανέλαβε ο μεγαλύτερος γιος του.

 




Το άρθρο ανήκει στο Korea.net και το Korean Dramas (Greek Fans)

88 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page