top of page

The Penthouse… των τεράτων

Updated: Apr 5, 2021


Αυτή η πολυτελής πολυόροφη βίλα (ουρανοξύστης - ρετιρέ) είναι ένα κτίριο που μου φέρνει αντικρουόμενα συναισθήματα. Το βλέπω και λέω τι καταπληκτικό είναι, τι υπέροχη διακόσμηση έχουν τα διαμερίσματα συνδυασμένη με την τεχνολογία, τι υπέροχη είσοδο έχει το κτίριο και τι υπέροχη θέα. Όμως, βλέποντας τι είδους άνθρωποι κατοικούν σ’ αυτή τη βίλα, με κάνει να εκτιμώ το όμορφο σπίτι μου και να λέω τι καλά που ζω. Γενικά, οι Κορεάτικες σειρές μ’ έχουν κάνει να εκτιμώ τη ζωή μου και να μη ζηλεύω τους πλούσιους, γιατί μας δείχνουν και μια άλλη οπτική της ζωής τους, που δεν είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε σ’ άλλες σειρές άλλων χωρών.


Η σειρά έχει άτομα που δύσκολα συμπαθείς. Όλοι έχουν φταίξει κάπου και κανείς τους δεν είναι καλός. Μπορεί κάποιος να διέπραξε ένα έγκλημα, αλλά γίνεται το ίδιο αντιπαθής και ο άλλος που δεν διέπραξε, γιατί έκανε τον άλλο να διαπράξει έγκλημα. Γενικά, μία μόνο συμπάθησα και ως το τέλος δεν την έβρισα ποτέ… αλλά δεν θα προδώσω ποια, για να μη κάνω spoiler σ’ αυτούς που δεν το είδαν ακόμη. Πάντως, η σειρά έχει υψηλή τηλεθέαση στην Κορέα και φανατικό κοινό παγκοσμίως. Πρέπει όλοι να κρύβουμε μια μαζόχα μέσα μας!


Είναι μια σειρά που θα ολοκληρωθεί σε τρεις σαιζόν. Αυτή τη στιγμή διανύουμε τη δεύτερη σαιζον. Είδαμε 6 επεισόδια και ολοκληρώνεται αυτή η σαιζόν σε 12 επεισόδια, ενώ η προηγούμενη σαιζόν σε 21 επεισόδια. Για την τρίτη σαιζόν δεν έχουμε ακόμη πληροφόρηση πότε θα ξεκινήσει, αλλά λογικά θα είναι σύντομα.


H σειρά πραγματεύεται 4 οικογένειες πλουσιών που ζουν σε πολυτελές κτίριο που κατοικούν μόνο βαθύπλουτοι. Όλοι τους είναι τρελοί (εκτός από μία) ή σπαστικοί και μεγαλώνουν τα παιδιά τους για να γίνουν και αυτοί οι επόμενοι τρελοί. Κwλόπαιδα που κάνουν bullying σε λιγότερο προνομιούχους, αλλά έχουν το παράδειγμα των γονιών τους. Όταν γίνεται μια δολοφονία στο πολυτελές κτίριο, οι ζωές τους αλλάζουν και ξεκινά η εκδίκηση από άγνωστο άτομο.


Φουλ ένταση, φουλ δράση, καταπληκτικές ανατροπές, τρελή ίντριγκα, απίστευτες ερμηνείες και υπέροχη μουσική.


Εντάξει, η σειρά μοιάζει με την Δυναστεία στον τρόπο ζωής κάποιων ανθρώπων, αλλά και πάλι οι Κορεάτες έδωσαν καλύτερο σενάριο, έδωσαν και την όπερα που αγάπησα και οι ερμηνείες, οι ανατροπές και η ένταση είναι ποοολύ καλύτερες από την Αμερικάνικη σειρά που κάποιοι έκαναν σύγκριση.


Η βαθμολογία όλης της οικογένειας είναι 10’’’’’’/10

 



135 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page