top of page

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες αφίσες K-dramas


Μου αρέσει πολύ να ψάχνω το αισθητικό κομμάτι σε οτιδήποτε και έχω εντοπίσει 10 αφίσες από k-dramas που έχουν χαραχτεί στην καρδιά μου. Φυσικά, υπάρχουν περισσότερες αφίσες που έχω αγαπήσει, αλλά έκανα μια αυστηρή διαλογή και επέλεξα μόνο 10 από τις αγαπημένες μου. Τα κριτήρια επιλογής ήταν πόσο καλά μεταφέρει το εικαστικό κομμάτι την υπόθεση της ιστορίας, ώστε να κατανοήσει ο θεατής το είδος της σειράς αρχικά και μετά την υπόθεση της. Ένα άλλο σημαντικό κριτήριο επιλογής μου ήταν η αλληλεπίδραση με τον θεατή και το πόσο καλά φαίνεται να επικοινωνεί με μας και να μας κάνει να νιώσουμε φίλοι και συνοδοιπόροι. Εξίσου σημαντικό είναι αν έχει έξυπνη αποτύπωση μιας ιστορίας ή εικόνας με σύγχρονες πινελιές δημιουργώντας κάτι πρωτότυπο. Φυσικά, είναι σημαντικό να είναι όμορφο στην όψη, να έχει ωραίους χρωματικούς συνδυασμούς και να προκαλεί όμορφα συναισθήματα.





Scholar Who Walks the Night


Είναι μια απίθανη αφίσα που συνδυάζει μυστήριο και φαντασία. Βλέποντας και μόνο την αφίσα πετυχαίνει να μας βάλει στο πνεύμα του K-drama και να καταλάβουμε πως πρόκειται για θρίλερ φαντασίας. Αγαπώ τα χρώματα που ταιριάζουν απόλυτα με τον τίτλο, τις πυγολαμπίδες που βλέπουμε συχνά στα K-dramas, αλλά και τον υπέροχο Lee Joon Gi που κοιτά μ’ απλανές βλέμμα κάπου μακριά, κρατώντας μια εντυπωσιακή βεντάλια, ένα απαραίτητο αξεσουάρ για τους άντρες αριστοκράτες στο Joseon. Το βλέμμα μου τραβάνε οι πιτσιλιές αίματος κάτω από το λογότυπο του drama και εκεί μας παραπέμπει πως εκτός από φαντασία έχει και αίμα αυτή η σειρά. Θεωρώ πως η αφίσα είναι καλή προώθηση για να κάνει κάποιον να προσέξει αυτό το drama.











Chocolate


Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει, λέμε στην Ελλάδα και συμφωνώ. Το K-drama αυτό γυρίστηκε στην Ελλάδα και η συγκεκριμένη αφίσα έχει ένα πλάνο από τα γυρίσματα στη Μονεμβασιά που μου αρέσει πολύ. Η θάλασσα, τα χρώματα είναι όλα πολύ όμορφα ταιριασμένα δίνοντας μια μελαγχολική πινελιά και με τους δυο πρωταγωνιστές να ετοιμάζονται να φιληθούν στο κέντρο της αφίσας με φόντο την όμορφη καμάρα, μας δίνει και την αύρα του ρομάντζου. Μια άλλη αφισα της ίδιας σειράς που μου αρέσει πολύ είναι η αφίσα χαρακτήρα με τον Yoon Kye Sang που σε κοντινό πλάνο κοιτά κάπου απροσδιόριστα και από πίσω του φαίνεται θολή μια λευκή, στρόγγυλης αρχιτεκτονικής ελληνική εκκλησία. Οι αφίσες αυτές δίνουν την ελληνική αύρα και κάνουν τον θεατή ν’ αντιληφθεί πως η σειρά θα δείξει και πλάνα από την Ελλάδα, οπότε ο στόχος επιτεύχθη.









Comrades

Αυτήν την αφίσα την θεωρώ πολύ δυνατή. Πιστεύω πως προσελκύει κάποιον για να παρακολουθήσει και την σειρά. Υπάρχει ένταση, δυναμισμός και πάθος και έτσι όπως γυρνά ο πρωταγωνιστής και κοιτά πάνω από τον ώμο του με το όπλο προτεταμένο, φαίνεται να μας καλεί να πάρουμε μέρος στην επίθεση μ’ αυτόν να κρατά τα ηνία. Νιώθω την ένταση και τον πόνο στην ψυχή του, ενώ δίπλα του βομβαρδίζεται κάποιο σημείο.








Doubtful Victory


Η αφίσα αυτή θεωρώ πως είναι έξυπνη και ταιριάζει απόλυτα με την υπόθεση του K-drama. Ένας άνθρωπος που καταλήγει να φυλακιστεί για κάτι που δεν έκανε και όταν δραπετεύει γίνεται ένας ψεύτικος αστυνομικός. Στην αφίσα μπορούμε να δούμε τον πρωταγωνιστή με την στολή του αστυνομικού που όμως επειδή είναι ψεύτικος αστυνομικός υπάρχει ένα σκίσιμο στη μέση της αφίσας για ν’ αποκαλυφθεί η πραγματική του ζωή που είναι φυλακισμένος αν και φυλακίστηκε άδικα. Αυτή η σειρά μου άρεσε πολύ, όπως και η αφίσα που είναι μοντέρνα και έξυπνη γραφιστικά.

















Kingdom: Ashin of the North


Η αφίσα αυτή μ’ εντυπωσίασε. Μου άρεσαν τα χρώματα, το φως από την φωτιά που καίει, η δυναμική γυναίκα πάνω στη στέγη αντιμέτωπη με τα ζόμπι. Είναι μια ατμοσφαιρική αφίσα που σ’ εντυπωσιάζει και σίγουρα προκαλεί το ενδιαφέρον να την εξετάσεις καλύτερα και να δεις την σειρά. Αυτή η αφίσα κρύβει φόβο, αλλά στον αντίποδα έχουμε και μια ατρόμητη γυναίκα που στέκεται ευθυτενής από ψηλά και κοιτάζει τους μολυσμένους, αντιμετοπίζοντας τους.

















Blade and Petal


Αυτή η αφίσα μου αρέσει πολύ. Δείχνει ένα υπέροχο hanbok που φορά μια γυναίκα της υψηλής κοινωνίας και έχει αποτυπωθεί στην αφίσα σε προφίλ, καθώς σηκώνει το τούλι από την chima, αποκαλύπτοντας μια υπέροχη στρώση της chima με υπέροχα χρυσαφιά μοτίβα. Μου αρέσει που δεν βλέπω το πρόσωπο και μας το αφήνει στη φαντασία μας να το πλάσουμε όπως θέλουμε εμείς ή να φανταστούμε τον εαυτό μας στη θέση αυτής της γυναίκας. Ένα αεράκι φαίνεται να πνέει και να σηκώνει ροδοπέταλα στο διάβα του και τα χρώματα είναι παρεμφερή με το hanbok και όμορφα.











Fermentation Family

Εξαιρετική αφίσα που απεικονίζει τις ομορφιές της Κορέας, κάνοντας έναν όμορφο συνδυασμό διαφόρων πραγμάτων που έχουν τη βάση τους στην παράδοση της Κορέας και τα βασικά στοιχεία που την έκαναν γνωστή και δημοφιλής. Υπέροχη φύση, παραδοσιακή αρχιτεκτονική με στέγη hanok και ένα παλιό παραδοσιακό οίκημα, όπου στη μισή πλευρά της αφίσας κάθεται οκλαδόν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι μπροστά από ένα παραδοσιακό χαμηλό τραπέζι, όπου υπάρχει πάνω του το παραδοσιακό ramyun με το kimchi. Μια αφίσα που σε προκαλεί να παρακολουθήσεις την σειρά.







Hotel del Luna


Η αφίσα χαρακτήρων μου άρεσε σ’ αυτό το K-drama που είναι πολύ έξυπνο και μοντέρνο γραφίστικα. Προσδίδεται πολύ όμορφα το παραμυθένιο μέσα από τις χρυσόσκονες που υπάρχουν στην πόρτα και ο συνδυασμός χρώματος μπλε με ροζ δένει όμορφα, δημιουργώντας μια διαβάθμιση και μια αίσθηση μυστηρίου και εξωπραγματικά παραμυθένιου. Το πόμολο της πόρτας μοιάζει μ’ αυτά που βλέπουμε στα παραμύθια και το ταμπελάκι που είναι περασμένο από το πόμολο είναι μοντέρνο και ωραίο, έχοντας τον κάθε πρωταγωνιστή ξεχωριστά. Θεωρώ πως σ’ αυτή την αφίσα συνδυάζεται όμορφα η φαντασία με το σύγχρονο και εξαιτίας το ταμπελάκι που βλέπουμε στο πόμολο, καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για ένα ξενοδοχείο που δεν είναι όμως και τόσο συνηθισμένο.










The Girl Who Sees Smells

Αυτή είναι μια ακόμη απίθανη αφίσα που αγαπώ να βλέπω με δυο αγαπημένους πρωταγωνιστές που απεικονίζει τέλεια την υπόθεση του K-drama. Μου αρέσει ο τοίχος από λουλούδια και η πρωταγωνίστρια που στέκεται με την πλάτη στραμμένη στον πρωταγωνιστή, ο οποίος την κοιτά και αναδύονται μυρωδιές γύρω του, ενώ το φόρεμα της σηκώνεται από ένα αεράκι και οι μυρωδιές των λουλουδιών γίνονται ορατοί με τον οφθαλμό σε μας, όπως τα βλέπει και η πρωταγωνίστρια. Το αεράκι που υπάρχει ανάμεσα στους δυο πρωταγωνιστές δίνει την αίσθηση της φαντασίας και του ωραίου και σίγουρα είναι ένα ωραίο K-drama για να παρακολουθήσεις.


Rookie Historian Goo Hae Ryung

Υπέροχη αφίσα που μοιάζει να είναι καμβάς ζωγραφισμένος με τα υπέροχα χρώματα του μπλε του νερού, του πράσινου των δέντρων και του γκρι από τις πέτρες. Όμορφα δένουν σαν να είναι ένα με το περιβάλλον οι δυο πρωταγωνιστές με hanbok σε παρεμφερή χρώματα, ώστε να υπάρχει μια ομοιοχρωμία. Είναι μια αφίσα που όταν την βλέπεις σε ξεκουράζει και γαληνεύει την ψυχή σου.


Πρωτότυπο άρθρο: για Korea.net

Μετάφραση & επιμέλεια άρθρου: Korean Dramas (Greek Fans)

Photo credits: 1.MBC, 2.jtbc, 3.KBS, 4.SBS, 5.NETFLIX, 6.KBS, 7.jtbc, 8.tvN, 9.SBS, 10.MBC

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:






84 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page