top of page

Βιβλία με μηνύματα αυτοβελτίωσης



Αγόρασα τα δύο βιβλία του Κορεάτη βουδιστή μοναχού Haemin Sunim, “Αγάπη Για το Λιγότερο Τέλειο” το οποίο χαρίζω σε διαγωνισμό που τρέχει αυτήν την περίοδο ως τις 11 Απριλίου και το “Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι” και μου άρεσαν πολύ τα μηνύματα που δίνουν και τα δυο βιβλία.


Ο Haemin Sunim που έγραψε το βιβλίο είναι βουδιστής μοναχός και λέκτορας πανεπιστημίου, ο οποίος αποσύρθηκε πρόσφατα για αυτοεξέταση, μετά το σκάνδαλο που προκλήθηκε ότι δεν εφάρμοζε αυτά που έγραφε και ότι τον ένοιαζαν τα υλικά αγαθά. Ότι έδινε συμβουλές, ενώ ο ίδιος είχε λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα και είχε άποψη, ενώ δεν έκανε πίσω στα υλικά αγαθά. Πέρα από την δική του λάθος τοποθέτηση απέναντι στη ζωή, μπορούμε εμείς να τον ξεπεράσουμε και να βάλουμε στόχο να πετύχουμε εκεί που δεν πέτυχε αυτός, γιατί αρκετά από αυτά που γράφει είναι καλά. Δεν είναι κολλημένος στα βουδιστικά πιστεύω, αλλά έχει μελετήσει όλες τις θρησκείες και έχει πάρει τα θετικά από την κάθε θρησκεία, γιατί πιστεύει ότι το καλό υπάρχει σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα που γεννήθηκε και τι θρησκεία πιστεύει.


Συμβουλή: Διαβάστε από ένα μήνυμα κάθε πρωί με σκοπό να το εφαρμόσετε στη διάρκεια της ημέρας. Προσωπικά, προτιμώ να ανοίγω στην τύχη μια σελίδα κάθε πρωί και με κλειστά μάτια να βάζω το δάχτυλο σε κάποιο σημείο, για να δω ποιο κείμενο έπεσα και επειδή θα είναι δική μου επιλογή, θα το μελετήσω και αν με βρίσκει σύμφωνη (γιατί δεν με βρίσκουν όλα σύμφωνη) προχωρώ ακάθεκτη.


----------------------------------------------------------------------------------


ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΟ

Σε αυτό το βιβλίο έχω συγκεντρώσει τις σκέψεις μου για το πώς μπορεί να δει κανείς τον κόσμο και τον εαυτό του με περισσότερη συμπόνια. Πηγή έμπνευσης στάθηκαν άνθρωποι οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί μου την ιστορία της ζωής τους και μου έθεσαν ερωτήματα στις δημόσιες ομιλίες μου και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άνθρωποι που άνοιξαν την καρδιά μου και έκαναν τη σοφία μου βαθύτερη. Εύχομαι αυτό το βιβλίο να γίνει για σας ένα χέρι φιλίας σε στιγμές απόγνωσης και να σας φέρει τη γαλήνη σε μια δύσκολη στιγμή της ζωής σας. (Απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα)


---------------------------------------------------------------------------------



ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ

Ο σύγχρονος κόσμος μας κινείται με φρενήρεις ρυθμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει πως πρέπει να κινούμαστε έτσι κι εμείς. Γιατί όταν βιαζόμαστε, δεν βλέπουμε όλα όσα κάνουν τη ζωή μας όμορφη και ξεχωριστή. Σε αυτό τον μοναδικά εικονογραφημένο οδηγό, ο Haemin Sunim, Κορεάτης βουδιστής μοναχός που ζει και διδάσκει στις Ηνωμένες Πολιτείες, μας δείχνει πώς να βρούμε την εσωτερική γαλήνη και την ισορροπία μας εν μέσω των τεράστιων απαιτήσεων της καθημερινότητας. Η πνευματική υποστήριξη και οι συμβουλές του καλύπτουν όλους τους σημαντικούς τομείς της ζωής μας (την υγεία, την ευτυχία, την εργασία, τις σχέσεις, την αγάπη...). Οι ιδέες του υπερβαίνουν θρησκείες και σύνορα, και απευθύνονται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας. Με διορατικότητα και συμπόνια, αποτέλεσμα μιας ζωής γεμάτης αλλαγές, ο Haemin Sunim μάς προτρέπει να κάνουμε μια παύση και να παρατηρήσουμε προσεκτικά όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας. Γιατί έτσι μόνο θα καταλάβουμε πως όταν εμείς μειώνουμε ταχύτητα, ολόκληρος ο κόσμος επιβραδύνει μαζί μας. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


 

Βιβλιογραφικά στοιχεία:

"ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΕΛΕΙΟ"

Συγγραφέας: Haemin Sunim

Μετάφραση: Παπαζαχαρίας Ηλίας

Εκδοτικός οίκος: Πεδίο

Αριθμός Σελίδων: 260

Έτος Έκδοσης: 2019


------------------------------------------------------


Βιβλιογραφικά στοιχεία:

"ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΒΙΑΖΕΣΑΙ"

Συγγραφέας: Haemin Sunim

Μετάφραση: Ματσούκα Βίβιαν

Εκδοτικός οίκος: Πεδίο

Αριθμός Σελίδων: 290

Έτος Έκδοσης: 2018


 

Photos: Dovletoglou Eftychia

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:












14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page