top of page

ΒΙΒΛΙΟΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ “Νέκο, Το καφέ των γατών”

Αυτό που με έκανε να αγοράσω το βιβλίο ήταν αρχικά το όμορφο εξώφυλλο και κατά δεύτερον η τιμή, που ήταν κοντά στα 12 ευρώ. Αφού με ικανοποίησαν αυτά, κοίταξα την υπόθεση στο οπισθόφυλλο μου φάνηκε ανάλαφρο και καλό για να ξεκουράσω το μυαλό μου και το αγόρασα.


Το διάβασα αρκετά γρήγορα και αυτό είναι θετικό, γιατί σημαίνει ότι δεν με κούρασε. Είναι ένα ανάλαφρο βιβλίο που σε χαλαρώνει. Η ιστορία είναι απλή, αλλά συνάμα συμπαθητική και έχει ωραία, απλή και κατανοητή γραφή. Έχει ελάχιστα στοιχεία από την Ιαπωνία, όπου στα ιαπωνικά η γάτα λέγεται νέκο. Δεν μπορώ να πω ότι το βιβλίο είναι το αγαπημένο μου, ούτε συγκαταλέγεται στα αγαπημένα μου, αλλά πέρασα ευχάριστα την ώρα. Αν είσαι γατόφιλος, αυτό είναι το βιβλίο σου.

-------------------------------------------------------


Περίληψη από το οπισθόφυλλο:

Οι γάτες έχουν έξι ζωές στις αραβικές χώρες και την Τουρκία, επτά στην ισπανόφωνη Αμερική και την Πορτογαλία, εννιά εκεί όπου ομιλείται η γλώσσα του Σαίξπηρ. Γιατί χρειάζεται άραγε τόσες ζωές ένας γάτος;

Αναμφίβολα μέχρι να μπει στο Neko Café, η Ναγόρε δεν έχει ιδέα για τις γάτες, νιώθει όμως πως δεν έχει ζωή. Ούτε μία. Από τότε που χώρισε και απολύθηκε από την τελευταία της δουλειά, οι συμφορές διαδέχονται η μια την άλλη στη ζωή της.

Λίγο πριν χάσει το διαμέρισμά της λόγω αδυναμίας πληρωμής του ενοικίου, μια φίλη από τα παλιά τής προτείνει μια ασυνήθιστη δουλειά: σερβιτόρα στο Neko Café. Ανάμεσα στους θαμώνες της καφετέριας αυτής, επτά γάτοι ευελπιστούν να βρουν τον νέο τους ιδιοκτήτη. Καθώς ο καιρός περνά και η Ναγόρε αρχίζει να ξεπερνά την αιλουροφοβία της, καθένα από αυτά τα ιδιαίτερα πλάσματα θα της διδάξει κάτι σημαντικό για την τέχνη της ζωής: η γαλήνη, η συγκέντρωση, η ευελιξία και η αυθεντικότητα είναι κάποιες από τις αξίες που θα εφαρμόσει στην καθημερινότητά της, για να δώσει στη ζωή της άλλη τροπή.


-------------------------------------------------------


Βιβλιογραφικά στοιχεία:

"Νέκο, Το καφέ των γάτων"

Συγγραφέας: Anna Solyom

Εκδοτικός οίκος: Μίνωας

Έτος Έκδοσης: 2022

Αριθμός Σελίδων: 168


 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







linktr.ee:

14 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page