top of page

ΕΦ7Α ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ: Η άποψή μου για το βιβλίο της You-Jeong Jeong


Τίτλος: ΕΦ7Α ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ

Συγγραφέας: You-Jeong Jeong

Μετάφραση: Αμαλία Τζιώτη

Εκδοτικός οίκος: Μεταίχμιο

Σελίδες: 632

Ημερομηνία πρώτης Έκδοσης: 2011

Ημερομηνία Έκδοσης στα ελληνικά: 2021



Υπόθεση: Ένα κορίτσι βρίσκεται νεκρό στη λίμνη Σε-ριονγκ, κοντά σε ένα απόμερο χωριό της Νότιας Κορέας. Η αστυνομία ξεκινά αμέσως έρευνα. Την ίδια ώρα, τρεις άντρες –ο πατέρας του κοριτσιού, και δυο μέλη της ομάδας ασφαλείας του φράγματος της λίμνης, που όλοι έχουν από κάτι να κρύψουν για το βράδυ του θανάτου της– βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα περίπλοκο παιχνίδι, καθώς αγωνίζονται να αποκαλύψουν τι της συνέβη, χωρίς όμως να φανερώσουν τα δικά τους καλά κρυμμένα μυστικά.

Η τελική αντιπαράθεση στο φράγμα θα οδηγήσει έναν από τους φρουρούς ασφαλείας στη φυλακή. Για επτά χρόνια, ο γιος του, ο Σο-γουόν, βρίσκεται στη σκιά του συνταρακτικού και ανεξήγητου αυτού εγκλήματος· όπου κι αν πάει, τον ακολουθεί μια κατά τα φαινόμενα συντονισμένη προσπάθεια να αποκαλυφθεί ότι είναι γιος του διαβόητου κατά συρροήν δολοφόνου. Ένα δέμα που φτάνει στα χέρια του υπόσχεται να του αποκαλύψει, επιτέλους, τι πραγματικά συνέβη στη λίμνη Σε-ριονγκ και ο Σο-γουόν καλείται να αντιμετωπίσει έναν κίνδυνο που δεν ήξερε καν ότι υπάρχει.


Η άποψή μου: Είναι μια καλογραμμένη αστυνομική, δραματική ιστορία με ωμή γραφή και με καλές περιγραφές ενός χωριού που θα το έλεγες μουντό και άχαρο και σε έβαζε στο σωστό κλίμα της ιστορίας. Μέσα στην ιστορία γίνονται περιγραφές σε άσχημες περιπτώσεις κακοποίησης, εκφοβισμού που κάνουν την καρδιά σου να σφίγγεται και σου αφήνει μια δυσάρεστη γεύση. Έχει ανατρεπτική πλοκή μέσα από κλισέ και πολλές σελίδες σε ένα βιβλίο που θα ήθελα να διαβάσω με λιγότερες σελίδες. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε, μάλλον δεν είναι στο ύφος των αναγνωσμάτων που προτιμώ, γιατί δεν είναι κακό βιβλίο. Απλά, δεν είναι στο ύφος μου.


Το βιβλίο "ΕΦ7Α ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΟΤΑΔΙ" έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο με τον τίτλο "Seven Years of Night" με τον Ryu Seung Ryong και τον Jang Dong Gun το 2018.

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







linktr.ee:

19 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page