top of page

Κορεατικά κεραμικά από Goryeo και Joseon εκτίθονται στο ελληνικό μουσείο Μπενάκη

Με αφορμή τον εορτασμό των 60 χρόνων φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Κορέας (1961 – 2021) πραγματοποιείται η έκθεση Κορεατικών κεραμικών από τις δυναστείες του Γκόριο ως το Τζοσεόν στο μουσείο Μπενάκη και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο του Πωλητηρίου του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς 138.


Η παρουσίαση της Κορεατικής συλλογής 11 κεραμικών σκευών σε μια ειδικά κατασκευασμένη προθήκη ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη και ο κόσμος θα μπορεί να δει από κοντά τα κεραμικά που χρονολογούνται από τον 11ο – 18ο αιώνα, τα οποία δώρισε ο ελληνικής καταγωγής βρετανός επιχειρηματίας και λάτρης της ασιατικής τέχνης, Γεώργιος Ευμορφόπουλος το 1936.


Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού της Κορέας και της Κορεατικής Πρεσβείας στην Ελλάδα πραγματοποιείται αυτή η έκθεση, η οποία έχει σκοπό να βοηθήσει τον κόσμο ν’ αντιληφθεί καλύτερα τις παραστάσεις πάνω στα κεραμικά που απεικονίζουν τις αντιλήψεις και δοξασίες των Κορεατών εκείνης της περιόδου, ενώ βλέπουμε ιδιαίτερες τεχνικές από τους τεχνίτες εκείνης της εποχής.

Όσοι παραστούν στην έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη που θα διαρκέσει παραπάνω από ένα μήνα, θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ένα αποκλειστικό βίντεο με κεραμείς που αναβιώνουν αρχαίες μεθόδους κεραμικής, σχετικά με έργα σύγχρονης κεραμικής από τη συλλογή της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κορέας.

Από τα συνολικά 11 κεραμικά τα περισσότερα ανήκουν στην δυναστεία του Γκόριο και τα υπόλοιπα στο Τζοσεόν. Το καθένα έχει μια ξεχωριστή αναπαράσταση και τεχνική, που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους Αθηναίους, αλλά και όσους επισκεφτούν την Αθήνα, να δουν αυτή την έκθεση.


 

Επιμέλεια άρθρου στην αγγλική και ελληνική γλώσσα = Korean Dramas (Greek Fans)

Μετάφραση από Korea.net

Φωτογραφίες = Ευγενική προσφορά του Μουσείου Μπενάκη

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







linktr.ee:





50 views0 comments

Recent Posts

See All

留言


Post: Blog2_Post
bottom of page