top of page

Ξέρετε τους ηθοποιούς… spoilers;


Μερικοί ηθοποιοί είναι χειρότεροι και από τα spoiler σε σειρές ή ταινίες. Μη μου πείτε ότι δεν έχετε δει έναν ηθοποιό και να σκεφτείτε πως αυτός ο ηθοποιός αποκλείεται να παίξει έναν απλό ρόλο. Εγώ πολλές φορές μαντεψα τον κακό, ακόμη και αν ήταν καλά κρυμμένος γιατί ήξερα τους προηγούμενους ρόλους του και ήξερα πως δεν είναι κάποιος τυχαίος ηθοποιός που θα παίξει έναν απλό και μικρό ρόλο. Είναι αρκετοί αυτοί οι ηθοποιοί, αλλά τσέκαρα μόνο τέσσερις βασικούς για μένα ώστε να μην σας κουράσω, αλλά και να σας δώσω την δυνατότητα να πείτε κι εσείς αν έχετε στα υπόψη σας και κάποιον άλλον.


Ο πρώτος και καλύτερος που του έχω μια αδυναμία παραπάνω είναι ο Uhm Ki Joon που τον είδαμε πρόσφατα στο The Penthouse. Είναι κυρίως ηθοποιός που διέπρεψε σε μιούζικαλ, αλλά τα τελευταία χρόνια μοιράζει την αγάπη του ανάμεσα σε τηλεόραση, κινηματογράφο και θέατρο. Αυτός ο ηθοποιός θα πιστέψατε πως έπαιξε μόνο ρόλους που ήταν κακός, αλλά δεν έχετε δίκιο. Έπαιξε και ρόλους που ήταν καλός, αλλά είναι λίγοι. Η αλήθεια είναι πως διέπρεψε στους ρόλους του κακού και τώρα έχει ανάλογες προτάσεις. Ο αγαπημένος Joo Dan Tae ήταν εξίσου υπέροχος στον διπλό ρόλο στη σειρά Defendant, το Golden Cross αλλά και στο Ghost. Οι παλιότεροι ρόλοι του ήταν κυρίως που ήταν καλός όπως το Dream High, to The Virus αλλά και το πιο πρόσφατο, το I’m Not A Robot. Το βασικό είναι ότι στο ψυχογράφημα του ρόλου του, ακόμη και όταν είναι κακός βλέπουμε πως είχε ένα πολύ δύσκολο και τραυματικό παρελθόν που έζησε και τον οδήγησε σ’ αυτή τη συμπεριφορά. Έχει λάβει 6βραβεία, έχει παίξει σε 4 ταινίες και σε 22 σειρές. (Photo = SBS, Naver)



Jung Woong In. Είναι ένας ακόμη αγαπημένος κακός ηθοποιός. Οι ρόλοι του είναι κυρίως αυτοί ενός ψυχοπαθή ή ενός καταπιεσμένου ανθρώπου που καταφεύγει στη βία. Έχει παίξει όμως και ρόλο αστυνομικού, όπως έγινε στη σειρά μυστηρίου Miss Ma, Nemesis. Θεωρώ πως παίζει τον ρόλο του κακού εξαιρετικά και δίνει μια δική του χροιά σε κάθε ρόλο που τον κάνει μοναδικό. Ο καλύτερος ρόλος του που τον προσέξαμε σχεδόν όλοι ήταν αυτός στο I Hear Your Voice. Πραγματικά, εκεί έκανε φανταστικά πράγματα. Φυσικά, όμως δεν υστερούν και άλλοι ρόλοι του, όπως το Chief of Staff, το Switch, το Fly Dragon και άλλα. Πέρα από αυτούς τους ρόλους έπαιξε και τον καλό στη σειρά Coffee House, Ojakgyo Brothers, Love In Memory και μερικά άλλα, αλλά πάλι είχε μια εξυπνάδα και ήταν κάπως δυναμικός ο χαρακτήρας του. Έχει λάβει 7 βραβεία, έπαιξε σε 27 ταινίες και άλλες 3 που έρχονται, ενώ έπαιξε σε 40 σειρές και έρχονται και άλλες δυο με περισσότερο αξιοπρόσεκτη την σειρά The Mansion που θα προβληθεί το 2022 και θα είναι θρίλερ μυστηρίου και θα είναι πρωταγωνιστές η Im Ji Yeon και ο Yoon Kyun Sang. (Photo = namuwiki)


Ο Kim Do Hyun είναι ένας ηθοποιός που αν κι έπαιζε από παλιά, τον προσέξαμε σε ρόλο κακού όπως μας συστήθηκε στο Investigation Couple και μας έκοψε την χολή. Ήταν εξαιρετικός κακός και άψογος στην ερμηνεία του. Μετά από εκεί τον είδαμε πολλές φορές ως κακό και ήταν πάντα πολύ καλός, όπως ένας από αυτούς τους ρόλους είναι το Item. Είναι από τους ηθοποιούς που όταν τον βλέπω λέω: Τι ματσακονιές θα κάνει πάλι εδώ; Βέβαια, ο τελευταίος του ρόλους έμοιαζε ίδιος, αλλά βγαίνει διαφορετικός. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω μην κάνω spoiler. Έπαιξε σε 20 σειρές και 8 ταινίες. (Photo = hankyung.co.kr)


Τελευταίος, αλλά όχι καταϊδρωμένος είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός που διέπρεψε σε πολλά είδη ρόλων σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Ο Lee Kyung Young είναι ηθοποιός και σκηνοθέτης και οι ρόλοι που τον ανέδειξαν ήταν κάποιοι σε ιστορικές σειρές, αλλά και του πράκτορα σε ταινίες παλιότερα. Έπαιξε τον πονηρό κακό ουκ ολίγες φορές. Αυτόν που φαίνεται καλός, που κάνει τα πάντα για να φανεί καλός και μετά σ’ αφήνει άφωνο όταν καταλαβαίνεις ότι δεν είναι αυτός που προσπαθούσε να δείξει. Βέβαια, εγώ δεν την πατάω πλέον γιατί ξέρω τις πλεκτάνες που στήνει σε κάθε ρόλο του. Παραπάνω δεν θα πω για τον τελευταίο ρόλο του για να μην κάνω spoiler, αλλά θα πω ότι ήταν η τελευταία φορά που την πάτησα στο Vagabond και μετά έγινα προσεκτική. Είναι ένας ηθοποιός που όταν τον βλέπεις, ξέρεις ότι πρέπει να τον προσέξεις και να ξέρεις πως δεν ήρθε για να κάνει ένα πέρασμα, αλλά για να μείνει στην σειρά. Βέβαια, είναι από τους ηθοποιούς που δεν έπαιξε σερί ρόλους κακού μόνο, αλλά είναι και από αυτούς που δεν μπορεί να παίξει τον αφελή. Θα είναι είτε κακός, είτε αστυνομικός ή κάποιος δυναμικός χαρακτήρας που ίσως έχει πάλι κάποια βρωμιά υπόγεια, αλλά όχι κάτι σπουδαίο, όπως συνέβη στο The World of the Married. Κέρδισε 18 βραβεία, έπαιξε σε 33 σειρές και 118 ταινίες. (Photo = Arena Homme+)


Εσείς έχετε να προτείνετε κάποιον άλλο ηθοποιό; Γυναίκα ή άντρα.

 

Επιμέλεια άρθρου: Korean Dramas (Greek Fans)

Photos credits: 1. Uhm Ki Joon (SBS, Naver), 2. Lee Kyung Young (Arena Homme+), 3. Kim Do Hyun (hankyung.co.kr) και 4. Jung Woong In (namuwiki)

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







linktr.ee:



116 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page