top of page

Ο Έλληνας σχεδιαστής μόδας Βρεττός Βρεττάκος εμπνεύστηκε από την K-pop

Ο Βρεττός Βρεττάκος γεννημένος στην Αθηνα ακολούθησε από μικρός την αγάπη του για την μόδα. Έγινε δεκτός αρχικά στην Ακαδημία μόδας και κουστουμιου της Ρώμης όπου ολοκλήρωσε με άριστα της σπουδές του στην μόδα και την θεατρολογια. Στην συνέχεια έγινε δεκτός και ολοκλήρωσε της σπουδές του στο μεταπτυχιακό στο Royal college of art όπου αποφοίτησε από το τμήμα γυναικείας μόδας. Έκανε την πρακτική του στον οίκο Dior, αλλά προτίμησε να ολοκληρώσει την συνεργασία του με τον διάσημο οίκο για να εκπληρώσει το όνειρο του και να φτιάξει τη δική του φίρμα.

Από το 2008 ξεκίνησε τις προσωπικές του συλλογές στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου, όπως το Λονδίνο, Παρίσι και Μόσχα και οι συλλογές του φιλοξενήθηκαν στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας, όπως vogue, wallpaper, I.D, officiel, numero, 10 magazine και πολλά άλλα. Κομμάτια των συλλόγων του βρέθηκαν σε πολλά καταστήματα παγκοσμίως όπως το Harvey Nichols και τα Harrods. Ο Βρεττός Βρεττάκος έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες σταρ παγκοσμίως και έχει αναπτύξει ένα ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο πελατολόγιο. Οι δημιουργίες του έχουν μια gls ροκ αισθητική πολυτέλειας με μοναδικά κομμάτια υψηλής ραπτικής, διακοσμημένα με κρύσταλλα Swarovski κεντημένα σε μεταξωτά πολύτιμα υφάσματα, όπως σιφον, μετάξι, δέρμα και ολοκεντητα χειροποίητα πολυτελή υφάσματα για ιδιαίτερες στιγμές.


Έχετε ντύσει τις μεγαλύτερες σταρ παγκοσμίως και συνέχεια προσθέτετε καινούρια ονόματα στους σταρ που συνεργάζεστε μαζί τους. Πως νιώθετε για την εμπιστοσύνη που σας δείχνουν;

Είναι ιδιαίτερα τιμητικό να μ’ εμπιστεύονται πολλές σούπερ σταρ παγκοσμίως όπως είναι η Jennifer Lopez, Beyonce, Shakira και άλλες. Αυτό δίνει κίνητρο σε μένα και τους συνεργάτες μου να ξεπερνάμε τις προσδοκίες μας και να γινόμαστε κάθε φορά καλύτεροι. Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι αυτές οι συνεργασίες να έχουν διάρκεια και να μας επιλέγουν σε μια πορεία ετών.


Τώρα ντύσατε την Στεφανία για τον Ευρωπαϊκο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2021 και ονομάστηκε ως η πιο καλοντυμένη συμμετοχή του διαγωνισμού. Είπατε πως πηγή έμπνευσης αυτού του ρούχου ήταν η K-pop. Απο ποια Κορεάτικα συγκροτήματα εμπνευστήκατε και ποια στοιχεία σας άρεσαν και υιοθετήσατε στο ρούχο που φτιάξατε;

Η kpop κουλτούρα είναι ένα σαρωτικό μουσικό φαινόμενο, μια τάση της μόδας στην μουσική βιομηχανία με εκατομμύρια οπαδούς. Η Στεφανία είναι ένα νέο, όμορφο και φρέσκο κορίτσι 18 ετών και θεώρησα πως το ντύσιμο των καλλιτεχνών στην K-pop που δίνει μεγάλη βαρύτητα στα χρώματα και την λάμψη, μου εδώσε το έναυσμα να εμπνευστω και να σχεδιάσω γι’ αυτήν. Θεωρώ εξαιρετικά ταλαντούχους πολλούς solo καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως οι BTS, Blackpink, Twice, Exo, Red Velvet, Mamamoo, TXT, ΑESPA και άλλοι πολλοί. Είναι ένα μουσικό υπερθέαμα που συνδυάζει τη μόδα, τη κουλτούρα, και τις τάσεις που σαρώνουν και κερδίζουν εκατομμύρια οπαδούς παγκοσμίως. Όλη αυτή η νεότητα, η ένταση, το αίσθημα, η γοητεία των νέων παιδιών είναι μια πολυσυλλεκτική κουλτούρα ιδεών, που δίνουν την αίσθηση φρεσκάδας και προόδου.


Photos= 1st: the photo was taken by me through the TV channel, 2nd & 3rd: EBU-ANDRES PUTTING


Η Κορέα έχει αποτελέσει και στο παρελθόν έμπνευση να σχεδιάσετε ένα ρούχο ή είναι η πρώτη φορά;

Είναι η πρώτη φορά που η kpop κουλτούρα αποτελεί πηγή έμπνευσης για μένα και πρώτη φορά που δημιούργησα κάτι για έναν τόσο μεγάλο θεσμό όπως τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Ανακάλυψα ένα πλούτο ιδεών, τάσεων και σαφέστατα θα υπάρξουν και άλλες φορές που θα έχω ως πυρήνα και πηγή έμπνευσης μου την kpop και όχι μόνο. Αλλά γενικότερα χρειάζεται μια πιο λεπτομερή μελέτη και προσέγγιση της Κορεατικής κουλτούρας και του πολιτισμού.


Σας άρεσε κάποιο ρούχο που είδατε σε Κορεάτη καλλιτέχνη και θα θέλατε να το είχατε σχεδιάσει εσείς; Αν ναι, ποιο ρούχο ήταν αυτό;

Eίχα παρακολουθήσει μια πολύ όμορφη εντυπωσιακή εμφάνιση της Chungha, της Yeji (ITZY) και της lisa από τις Blackpink. Τα ρούχα τους ήταν εντυπωσιακά και μου άρεσαν πολύ.


Θα θέλατε να συνεργαστείτε και με καλλιτέχνες από την Κορέα; Έχετε κάποιον ή κάποια στο μυαλό σας που θα θέλατε να δουλέψετε μαζί του;

Θα ήθελα να συνεργαστω με ένα γυναικείο γκρουπ όπως οι Blackpink ή οι Red Velvet. Εκτιμώ επίσης κάποιες τραγουδίστριεςόπως η Chungha, η Taeyeon, και η IU. Θεωρώ πως είναι σούπερ σταρς με απόλυτο εκτόπισμα, δυναμική, εμπειρία, προσωπικότητα και έμφυτο στυλ που θα μπορούσαν να αναδείξουν πολλά ρούχα. Έχουν πολλές ιστορίες πίσω από ένα κονσεπτ μόδας, ένα σόου ή μια live συναυλία. Έχουν στυλ, κουλτούρα και μια ανεπιτηδευτη ομορφιά, όπου μπορούν να δημιουργήσουν τάσεις και έχουν την ικανότητα της μεταμόρφωσης. Μου δίνουν την αίσθηση του χαμαιλέοντα και έχουν ένα διαχρονικό άγγιγμα.


Ποια είναι η γνώμη σας για την Κορεατική μόδα; Πιστεύετε ότι έχει κοινά με την Ελληνική μόδα;

Θεωρώ πως η κουλτούρα της Κορεατικής μόδας έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ασίας. Eίναι μια global τάση και αίσθηση. Tα urban, casual ρούχα είναι καλοφτιαγμένα. Δίνουν βαρύτητα στα γνωστά χρώματα της πόλης, τα ρούχα της καθημερινότητας, με έντονα χρώματα ιδιαίτερα κοψίματα, δουλεμένα με απλότητα τους και έχουν ένα sport glam touch, μια hi-tech προσέγγιση σε φόρμες, υλικά και χρώματα. Είναι μια μινιμαλιστική προσέγγιση με ρούχα απλά, καθαρά με έξυπνες ραφές, μοντέρνα μέσα στην παλαιότητα των καλών παραδοσιακών τεχνικών ραφης. Οι ομοιότητες που υπάρχουν μεταξύ της Κορεατικής και Ελληνικής μόδας θέλουν μια πιο λεπτομερή προσέγγιση. Τα έντονα, χαρούμενα και φωτεινά χρώματα, τα ιδιαίτερα τυπώματα πάνω σε αυτά είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν και την ελληνική μόδα. Oι Έλληνες αγαπούν τα ρούχα που εκπέμπουν φως και αισιοδοξία και ενώνουν όμορφες ψυχές, κουλτουρες και πολιτισμούς.

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







Όλες οι φωτογραφίες είναι ευγενική προσφορά του κυρίου Βρεττού Βρεττάκου, ενώ στο σχέδιο μοιράζεται τα εύσημα με τον κ. Άρη Τζίμα και στις φωτογραφίες από την Eurovision η μία είναι φωτογραφημένη από μένα μέσω της τηλεόρασης και οι άλλες δυο είναι από την EBU-ANDRES PUTTING


Η συνέντευξη ανέβηκε από το Korea.net πρώτα και μεταφράστηκε από την Korean Dramas (Greek Fans) για εσάς.

113 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page