top of page

Ο Κορεάτης Σίσυφος

Updated: Apr 7, 2021


Προβάλλεται από το Netflix και σήμερα είναι στη 10η θέση του παγκόσμιου πίνακα θέασης του Netflix, ενώ τον τελευταίο μήνα είναι στην 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και μάλιστα σε άνοδο.


Η σειρά αυτή και μόνο από τον τίτλο, πρέπει να κάνει τους Έλληνες να την δουν. O Σίσυφος είναι πρόσωπο της δικής μας μυθολογίας που λίγοι Έλληνες ξέρουν, αλλά κάποιοι Κορεάτες τον ήξεραν και δανείστηκαν το όνομα του για τον τίτλο της σειράς. Είναι μια σειρά φαντασίας με τεχνολογία και καλούς πρωταγωνιστές. Το σενάριο έχει συνεχείς ανατροπές και γρήγορες εναλλαγές της ιστορίας που άλλοτε βοηθούν στη γρήγορη ροή της πλοκής και άλλοτε μπερδεύουν τον θεατή, αν δεν έχει εστιάσει καλά στην υπόθεση. Όμως, είναι πολύ καλή σειρά και έχει κάποιες στιγμές που τα επεισόδια είναι φωτιά! Όμως, υπήρξε κι ένα επεισόδιο που δεν ήταν τοσο ουάου, αλλά δεν ήταν και κακό.

Οι Κορεάτες μας έχουν συνηθίσει σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο που ο πρωταγωνιστής ή η πρωταγωνίστρια από το παρόν ταξιδεύουν στο παρελθόν (Joseon ή Goryeo). Δεν μας είχαν συνηθίσει όμως να ταξιδεύουν από το μέλλον στο παρόν. Οπότε το σενάριο θεωρείται πρωτότυπο και σίγουρα έχει ενδιαφέρον στο πως εμπλέκεται ο Σίσυφος στην υπόθεση. Μέχρι στιγμής είδαμε τους Sigma να είναι ο εγκέφαλος της όλης υπόθεσης. Sigma από το ελληνικό γράμμα της αλφαβήτου και το αρχικό γράμμα του ονόματος του Σίσυφου. Αν θέλετε να δείτε κάποιες υποθέσεις, διαβάστε αυτό το άρθρο που έγραψα στα αγγλικά. https://www.korea.net/TalkTalkKorea/English/community/community/CMN0000006398?mode=



Στην υπόθεση της σειράς η Kang Seo Hae (Park Shin Hye) είναι το αντράκι της υπόθεσης, αφού και μπουνιές ρίχνει και κλωτσιές δίνει, κάνει και τη γνωστή χειρονομία με το δάχτυλο, που δεν θα εξηγήσω τι σημαίνει. Είμαι σίγουρη ότι το ξέρετε όλοι. Ο Han Tae Sul (Cho Seung Woo) είναι ο αδύναμος σ’ αυτήν την εξίσωση της ζωής, αφού και φωνάζει και κάνει φασαρία σαν κοπελίτσα, ενώ η Seo Hae προσπαθεί να τον σώσει. Αυτό μου αρέσει πολύ γιατί ο πρωταγωνιστής τσαλακώνεται και στη συνέχεια ξεδιπλώνει τα ταλέντα του και φαίνεται χρήσιμος, αλλά και επειδή είναι ωραίο να βλέπεις να αντιστρέφονται οι όροι της φύσης και η γυναίκα να προστατεύει έναν άντρα. Ο Han Tae Sul είναι ένας έξυπνος μηχανικός επιστήμονας που προσπαθεί να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο του αδελφού του και θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ απρόσμενες καταστάσεις και συνομωσίες. Η Kang Seo Hae είναι μια ελίτ πολεμίστρια (κάτι σαν την Νικίτα και την Ζίνα μαζί) που ταξιδεύει στο παρόν και προσπαθεί να βοηθήσει τον Tae Sul για ν’ αποφευχθεί ο πόλεμος στην Κορέα.


H βαθμολογία μου ως τώρα: 10/10

 



294 views0 comments

Commenti


Post: Blog2_Post
bottom of page