top of page

Ο κύριος Βασίλισσα (Mr. Queen)

Updated: Apr 5, 2021


Είναι μια σειρά 20 επεισοδίων του tvN και βασίζεται στο μυθιστόρημα The Promotion Record of a Crown Princess του Xian Cheng, τοποθετημένο στην υπαρκτή ιστορία του βασιλιά Cheoljong, ενός από τους τελευταίους βασιλείς του Joseon, όπου ανέβηκε στον θρόνο στα 19 του ως βασιλιάς μαριονέτα και πέθανε στα 32 του χωρίς απογόνους, το 1864 μ.Χ., με τις υποψίες ότι τον σκότωσε το κλαν των Κιμ. Ο βασιλιάς Cheoljong έμεινε στην ιστορία ως ένας άχρηστος και κακός βασιλιάς, που ενδιαφέρονταν μόνο για τις απολαύσεις του. Οι σεναριογράφοι θεωρώ ότι το σκέφτηκαν πολύ καλά και μου άρεσε η σκέψη που έκαναν ότι * SPOILER… αυτός υποδύονταν τον διεφθαρμένο και τον βασιλιά μαριονέτα και έτσι αυτό τον οδήγησε στον θάνατο του. Βλέπετε, στην πραγματική ιστορία, δεν είχε κάποιον βοηθό που ήρθε από το μέλλον και αντέστρεψε τις καταστάσεις και δεν έμεινε τελείως μόνος. Γιατί αν ήταν όντως αχρηστος θα ήταν και αδιάφορος. Ποιος ο λόγος να τον σκοτώσει το κλαν των Κιμ; *


Η σειρά είναι ένα ταξίδι στον χρόνο από το παρόν στο παρελθόν για ν’ αλλάξει η ιστορία. Δεν έχουμε όμως μόνο ταξίδι στον χρόνο, αλλά και αλλαγή σωμάτων, αφού ένας Δον Ζουάν σεφ, μπαίνει στο σώμα της βασίλισσας στο Joseon, που δεν την θέλει ο άντρας της και θέλουν να την σκοτώσουν. Αυτός τώρα με τη νοημοσύνη του άντρα θα προσπαθήσει να καταλάβει και να λύσει τις συνομωσίες και να πλησιάσει τον βασιλιά. Όμως μέσα στο σώμα της βασίλισσας, αυτός πρέπει ν’ αποτραβηχτεί από αυτά που είχε συνηθίσει και τότε αρχίζουν οι κωμικές καταστάσεις και τα μπερδέματα. Η σειρά όμως δεν είναι μόνο κωμωδία, αφού έχει και δράση και δράμα.


Η σειρά είναι η 7η πιο πετυχημένη σειρά στην ιστορία του tvN και έφτασε ως και 17.371% τηλεθέαση.


Ο Kim Jung Hyun υποδύεται τον βασιλιά Cheoljong και παίζει εξαιρετικά τον ρόλο του, που είναι πολυπλευρος. Περισσότερο πλουδιάστατο ρόλο έχει η Shin Hye Sun που υποδύεται έναν απαιτητικό ρόλο και καταφέρνει να μας κάνει να τον απολαύσουμε και να την θαυμάσουμε.


Η βαθμολογία μου: 10’’’’’’/10

 




Επιμέλεια άρθρου: Korean Dramas (Greek Fans)

228 views0 comments

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page