top of page

Οι Κορεάτικες σειρές που δροσίζουν το καλοκαίρι μας

Αυτό το καλοκαίρι είναι μια όαση για τους φίλους των K-dramas, επειδή η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης, το TV100, αντικατέστησε το Gu Family Book με το Ghost και προβάλλεται ήδη εδώ και μια εβδομάδα σε καθημερινή συχνότητα. Έχουμε δει 5 από τα συνολικά 20 επεισόδια της σειράς, η οποία είναι μια σειρά μυστηρίου και δράσης, παραγωγής 2012 με τους αγαπημένους So Ji Sub, Lee Yeon Hee και το υπέροχο Uhm Ki Joon που απολαμβάνουμε τώρα στη σειρά The Penthouse.


Αυτό που εντυπωσίασε όλους μας είναι η απόφαση του καναλιού να προβληθεί καθημερινα στις 23:00, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Νομίζω ότι αυτή η σκέψη είναι καλή, γιατί περισσότεροι άνθρωποι θα το προσέξουν σε σχέση με το αν προβάλλονταν μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Εντυπωσιάστηκα επίσης πως για πρώτη φορά, ένα K-drama του SBS θα προβληθεί στην Ελλάδα. Αυτό με κάνει ευτυχισμένη γιατί έχει καλά σειρές αυτό το κανάλι.

Η πρώτη προβολή των K-dramas ξεκίνησε στην Ελλάδα με τη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και το "Missing You" ακολουθούμενο από το "Jewel In the Palace". Μετά από λίγα χρόνια, προβλήθηκε και το "Descendants of the Sun". Στη συνέχεια ήρθε η ιδιωτική τηλεόραση, το Star Channel, που πρόβαλλε το "The K2" και η TV100, αποφάσισε να επιστρέψει με το "Gu Family Book". Η Ελληνική Ραδιοτηλεοπτική Εταιρεία, ErtFlix πρόσθεσε τρία K-dramas στην ψηφιακή της πλατφόρμα. "Just Dance", "Dream High" και "Descendants of the Sun" ξανά. Η TV100 επέστρεψε δυναμικά με το "Ghost".

Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ καλή. Ξέρω πως οι περισσότεροι οπαδοί των K-dramas είναι ευχαριστημένοι με αυτά που προβλήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά αισθάνομαι ότι το "Ghost" μας ενθουσιάσε όλους περισσότερο. Είναι ένα παλιό κορεατικό drama και δεν το θυμόμαστε καλά, ενώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούσαν να το παρακολουθήσουν επειδή δεν υπάρχει στα ελληνικά. Είδα τον μεγάλο ενθουσιασμό πολλών ανθρώπων για αυτό και πιστεύω ότι θα κάνει τη διαφορά.

Μη ξεχνάμε πως αυτό το καλοκαίρι έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το Ghost από Δευτέρα - Παρασκευή στις 23:00 με ελληνικούς υπότιτλους στην TV100 ή μέσω του live του καναλιού την ώρα που προβάλλεται η σειρά στην τηλεόραση https://fm100.gr/live/tv100 

Στην ψηφιακή πλατφόρμα της Ertflix μπορούμε να δούμε το Just Dance, Descendants of the Sun και Dream High με ελληνικούς υπότιτλους. Το λινκ για να δείτε τις σειρές είναι αυτό. https://www.ertflix.gr/category/koreatikes-neanikes-seires/ 

Πρωτότυπο άρθρο: Korea.net 
Μετάφραση & επιμέλεια άρθρου: Korean Dramas (Greek Fans)
Photo credit: @_stefania_zourka_ and edited by me
 

Ακολουθήστε με στα social media μου:








155 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page