top of page

Πέντε K-dramas που αξίζει να δεις και να ξαναδείς

English article = https://www.korea.net/TalkTalkKorea/English/community/community/CMN0000010169 

Παρακολούθησα πάνω από 1.700 K-dramas και είναι πολλά αυτά που αγάπησα. Όμως, δεν θέλω να τα βλέπω ξανά και ξανά και γενικά το αποφεύγω, γιατί υπάρχουν πολλά νέα που προβάλλονται αυτήν τη στιγμή και άλλα επερχόμενα δράματα που δεν υπάρχει χρόνος να σπαταλώ παρακολουθώντας μια σειρά που ήδη έχω δει. Υπάρχουν όμως κάποιες σειρές που δεν απέφυγα να τις ξαναδώ, γιατί τις αγαπήσαμε ως οικογένεια. Έκανα μια λίστα με αυτά τα K-dramas που είδαμε περισσότερες από μία φορές και παρακάτω εξηγώ τον λόγο.


City Hunter

Είναι ένα K-drama του 2011 που είδαμε και αγάπησε όλη η οικογένεια. Πολλές φορές ο μπαμπάς μου το ζητάει να το δούμε σ’ επανάληψη και έτσι φτάσαμε να το έχουμε δει ήδη 11 φορές! Σ’ αυτό βοηθά που είναι μόνο 20 ωριαία επεισόδια γεμάτα δράση, με καλή σκηνοθεσία, άρτιες ερμηνείες από το υπέροχο καστ και πολύ ωραία μουσική επένδυση. Στα συν του K-dramas εκτός από τον υπέροχο Lee Min Ho είναι και ο συμπρωταγωνιστής Kim Sang Joong και η Park Min Young. Εξαιρετικοί ήταν και οι βετεράνοι ηθοποιοί, αλλά και η γλυκιά Goo Ha Ra που πλέον δεν είναι μαζί μας, δυστυχώς. Ένας άλλος σημαντικός λόγος που αγαπήσαμε την σειρά ήταν επειδή σε κάθε επεισόδιο είχε δράση χωρίς να αηδιάζουμε από κάποιες σκηνές και οι σκηνές με τις πολεμικές τέχνες γίνονταν στο φως της ημέρας και μπορούσαμε άνετα να δούμε πως ο Lee Min Ho ήταν εκεί και εξολόθρευε τους αντιπάλους του. Ακόμη και νύχτα όταν γίνονταν μια σκηνή πάλης, υπήρχε ο κατάλληλος φωτισμός για να βλέπουμε καλά την σκηνή. Είναι ένα K-drama που μπορούμε να το δούμε και άλλες φορές, αν και δεν μας το επιτρέπουν τόσο αυτό τα K-dramas που βγαίνουν συνεχώς και είναι πολλά και καλά. Η σειρά έφτασε ως το 19.9% τηλεθέαση και πήρε 6 βραβεία.


Boys Over Flowers

Είναι το πρώτο K-drama που είδα και μ’ εντυπωσίασε που το είδαν μαζί μου και ο μπαμπάς και η μαμά. Δεν το περίμενα να συμβεί γιατί ήταν μια νεανική σειρά, αλλά τους κέρδισε η υπόθεση, οι ηθοποιοί, τα πλάνα από τα όμορφα ταξίδια και η υπέροχη μουσική παρά το ότι ήταν μια παραγωγή 2009. Εγώ το είδα 5 φορές, οι γονείς μου 2. Σ’ αυτό το K-drama που είναι μια κλασική ιστορία σταχτοπούτας με μια σύγχρονη εκδοχή, έχει κλισέ στιγμές στο σενάριο αλλά και πάλι καταφέρνει να σε μαγνητίζει και να κάνει την καρδιά σου να χτυπά δυνατά ακόμη και στην επανάληψη. Δεν είναι τυχαίο που αν και δεν είναι αυθεντικό σενάριο και είναι ριμέικ από Γιαπωνέζικο manga, πολλά μετέπειτα ριμέικ στηρίχτηκαν στο Κορεάτικο και όχι στο manga. Προσωπικά, εμένα αυτό το σενάριο μου θύμισε πολύ την Κάντυ Κάντυ, ακόμη και στην σκιαγράφηση χαρακτήρων. Η σειρά ξεπέρασε το 20% τηλεθέαση από το 5ο κιόλας επεισόδιο και έφτασε να κάνει 35.5%. Κέρδισε 14 βραβεία και πρόσφατα το ένταξε το Netflix στο δυναμικό του και παρά το ότι είναι μια παλιά σειρά, αρκετός κόσμος το βλέπει και πάλι και μάλιστα το περιοδικό ELLE κατέταξε την σειρά στην 6η θέση από τα 10 καλύτερα K-dramas που μπορείς να δεις στο Netflix και να σημειώσουμε πως είναι το μοναδικό K-drama που είναι τόσο παλιό και μπήκε στη λίστα.


Rooftop Prince

Είναι ένα K-drama του 2012, που συνδυάζει μυστήριο, ρομάντζο και γέλιο και μαζί με τις εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών καταφέρνει να μας κάνει να θέλουμε να το δούμε ξανά και ξανά. Ειδικά, οι αστείες σκηνές βλέπονται πολύ ευχάριστα και κάνουν την κοιλιά σου να πονά από τα γέλια. Οι πρωταγωνιστές είναι πολύ ταλαντούχοι και το σενάριο αρκετά έξυπνο για την εποχή του. Ο πρίγκιπας που ήρθε από το Joseon στη σύγχρονη Κορέα με τους πιστούς του ανθρώπους πέφτουν σε τόσες γκάφες που είναι αρκετά απολαυστικές. Η δε απόγνωση, άγχος και ένταση είναι γλαφυρά γραμμένες στα πρόσωπα τους και κυρίως στον Park Yoochun, που είναι εξαιρετικός ηθοποιός. Από τα καλύτερα στιγμιότυπα του K-drama πέρα από όλες τις κωμικές σκηνές ήταν η στιγμή που εξαφανίζονταν ένας ένας. Λατρέψαμε το πως γίνονταν διάφανοι και έφευγαν και που ο ένας κουβαλούσε μαζί τον σάκο του με πράγματα για την άρρωστη μαμά του που δεν είχαν τότε στο Joseon για να της τα δώσει, βλέποντας πως ο πρώτος έφυγε ξαφνικά. Μια ακόμη ωραία σκηνή ήταν που έφτιαξαν το omurice στο Joseon όταν γύρισαν και άφησαν εποχή και η κακιά πήρε αυτό που της άξιζε. Μάλιστα, η σειρά γυρίστηκε σε ριμέικ από την Τουρκία. Είδα την σειρά μαζί με τους γονείς μου 5 φορές και το απολαύσαμε το ίδιο και τις 5 φορές. Τώρα, που το σκέφτομαι ίσως να το δούμε μια ακόμη φορά σύντομα. Η σειρά έφτασε το 14.8% τηλεθέαση και κέρδισε 14 βραβεία.


Defendant

Αυτό το K-drama του 2017 είναι εξαιρετικό, αν και το είδαμε 4 φορές. Θα έπρεπε να το δούμε λίγο παραπάνω, αλλά οι υποχρεώσεις δεν μας άφησαν. Οι ερμηνείες είναι όλες εξαιρετικές με τον Ji Sung να τους επισκιάζει όλους, αλλά όχι και τον Uhm Ki Joon που ήταν εξαιρετικός στον ρόλο των διδύμων. Το σενάριο είναι εξαιρετικό και με συνεχή δράση. Η μαμά μας ζήτησε να το δούμε τώρα ξανά το καλοκαίρι και ελπίζω να βρούμε χρόνο για να το παρακολουθήσουμε. Στα συν της σειράς πέρα από τον Ji Sung είναι η γρήγορη πλοκή που ξετυλίγεται γρήγορα και με ωραίες ανατροπές και η όμορφη μικρούλα που είναι εξαιρετική ηθοποιός. Κάθε επεισόδιο είχε δράση και πάντα συγχιζόμασταν όταν το άφηνε σ’ ένα καλό σημείο γεμάτο δράση και αναρωτιόμασταν τι θα συμβεί. To Κ-drama κατάφερε να ξεπεράσει το 20% τηλεθέαση από το 7ο κιόλας επεισόδιο και στο τελευταίο έφτασε το 28.3%, ενώ κέρδισε 7 βραβεία. Είναι μια σειρά από αυτές που αξίζει να τις δεις και πάλι.


Good Doctor

Είναι ένα K-drama παραγωγής 2013 που αγαπήθηκε πολύ και έγινε ριμέικ σε Αμερική, Ιαπωνία, και Τουρκία. Η ερμηνεία του Joo Won ήταν εξαιρετική και θεωρώ πως ήταν ο καλύτερος ερμηνευτικά από όλους. Την σειρά την είδα 4 φορές και οι γονείς μου 3 φορές. Αν και δεν είμαι φαν των ιατρικών σειρών, οι Κορεάτες κατάφεραν να με κάνουν να βλέπω και ιατρικά K-dramas και μερικά να είναι top αγαπημένα μου. Κέρδισε 14 βραβεία, ενώ έφτασε το 21.5% τηλεθέαση με σκληρό ανταγωνισμό απέναντι του. Η σειρά μέσα από το ανθρώπινο σενάριο που ασχολείται με τόση ευαισθησία στο θέμα ενός αυτιστικού παιδοχειρουργού προκαλεί συγκίνηση με την λεπτότητα του, αλλά ταυτόχρονα ενημερώνει και διδάσκει όλους τους θεατές μαθήματα ανθρωπιάς. Ο Joo Won εκτός του ότι είναι υπέροχος ηθοποιός, αποδίδει τον απαιτητικό αυτόν ρόλο με απλότητα και ρεαλισμό, καταφέρνοντας ν’ αγγίξει την τελειότητα και να κάνει τα ριμέικ να μοιάζουν κατώτερα του πρωτότυπου. Από τα συν της σειράς ήταν οι guest ηθοποιοί και τα παιδιά που έμπαιναν για να μας δώσουν κάποιες νέες ιστορίες στην σειρά, αλλά και ο υπέροχος Nam Koong Min που κατάφερε να με κάνει να μην ξεχάσω την ερμηνεία του. Είναι ένα από τα K-dramas που αξίζει να τα βλέπεις ξανά και ξανά.

 

* Άρθρο για το Korea.net και Korean Dramas (Greek Fans)

* Μετάφραση του άρθρου στα ελληνικά από Korean Dramas (Greek Fans)

* Photos credits: 1.SBS, 2.KBS, 3.SBS, 4.SBS, 5.KBS. The picture is made by me through canva.


 

Ακολουθήστε με στα social media μου:






213 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page