top of page

[ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ] Η μουσική του Έλληνα Ted Regklis ακούγεται στο επίσημο trailer της Κορεάτικης ταινίας,

Updated: Apr 5, 2021

Συνθέτης και sound artist, γεννημένος στα Χανιά Κρήτης.

Έχει συνθέσει για κινηματογράφο, θέατρο και video games.

Το 2018 έγραψε πρωτότυπη μουσική για το μπαλέτο “Η Λίμνη των Κύκνων” της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία Κωνσταντίνου Ρήγου.

Tο 2019 μουσική του χρησιμοποιήθηκε στο διεθνές trailer της οσκαρικής ταινίας “Parasite”. Το 2020 συνέθεσε τη μουσική για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Σ’εσάς που με Ακούτε”, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Αβρανά.

Ακόμα έχει γράψει τη μουσική για τις ταινίες Απόστρατος ( Ζαχαρίας Μαυροειδής) και Zizotek (Βαρδής Μαρινάκης) και για τα trailers Snowpiercer, Dr. Sleep και Possessor.

Έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικούς δίσκους.


Το επίσημο trailer της ταινίας Parasite με τη μουσική του είναι σ’ αυτό το λινκ: https://youtu.be/isOGD_7hNIY

Κι εδώ είναι μόνο η μουσική: https://youtu.be/BUMGxeda9Oo


1. Πως προέκυψε η συνεργασία για να γράψετε τη μουσική για το τρέιλερ της δημοφιλούς Κορεατικής ταινία, “Parasite”;

Το project προέκυψε μέσω μιας εταιρείας με την οποία συνεργάζομαι εδώ και κάποιο καιρό. Η εταιρεία αυτή ασχολείται αποκλειστικά με μουσική για trailers και μέσω αυτής προτάθηκε και τοποθετήθηκε η μουσική μου στο trailer του "Parasite".

2. Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας από αυτή τη συνεργασία;

Η μουσική αυτή προϋπήρχε, δηλαδή την είχα ήδη γράψει πριν μπει στο trailer, οπότε δεν υπήρξε κάποια διαφορετική διαδικασία συνεργασίας από αυτή που ήδη είχα με την εταιρεία, και η η οποία είναι εξαιρετική απο κάθε άποψη.


3. Πως εμπνευστήκατε και γράψατε αυτή τη μουσική;

Γενικά, εμπνέομαι απο την ίδια την ανθρώπινη κατάσταση, το μόχθο της ύπαρξης και το θάνατο. Σχετικά με την επιλογή οργάνων, μου αρέσουν πολύ τα κλασικά έγχορδα και τα χρησιμοποιώ σε κάθε ευκαιρία. Στο συγκεκριμμένο κομμάτι, ήθελα να δημιουργήσω αυτή την αίσθηση οχλαγωγίας ή κινητικότητας καλύτερα που μπορεί να πετύχει μια κατάλληλη σύνθεση με τα έγχορδα. Συμπτωματικά, κάπως αφηρημένα, θα μπορούσε να ακούγεται σαν μια παρέλαση απο παράσιτα.


4. Πως νιώθετε πως η μουσική σας ακούστηκε στο τρέιλερ μιας πολυβραβευμένης ταινίας που είδε πολύς κόσμος σ’ όλο τον κόσμο;

Αισθάνομαι πολύ τυχερός για δύο λόγους. Πρώτα επειδή η ταινία είναι υπέροχη, και δεύτερον λόγω της μεγάλης προβολής που έφεραν οι βραβεύσεις. Τέτοιες συγκυρίες εκτιμώ πως είναι πολύ όμορφες, αν και η πολλή προβολή έρχεται κάπως σε σύγκρουση με την ιδιοσυγκρασία μου.


5. Είδατε την ταινία; Και αν ναι, πως σας φάνηκε;

Βεβαίως την είδα, είναι καταπληκτική. Πάντα θαυμάζω τον τρόπο που ο Bong Joon-ho μεταφέρει στην οθόνη το συγκυριακό και το ειρωνικό στοιχείο της ανθρώπινης κατάστασης, όλες αυτές τις κωμικοτραγικές αντιθέσεις. Μοναδικές ερμηνείες, φωτογραφία, μουσική. Μου άρεσε πολυ.


6. Έχετε δει κάποια άλλη Κορεάτικη ταινία ή σειρά, στην οποία θα θέλατε να γράψετε μουσική και γιατί;

Έχω δει πολλές, μου αρέσει ο Κορεάτικος κινηματογράφος. Απο τις αγαπημένες μου είναι Oldboy (2003), Mother (2009), Trail to Busan (2016), The Handmaiden (2016) και η σειρά Kingdom (2019). Θα ήθελα να έχω γράψει μουσική για όλες αυτές!

 




Η συνέντευξη είναι για το Korea.net και το Korean Dramas (Greek Fans)

H φωτογραφία ήταν ευγενική παραχώρηση του Ted Regklis

112 views0 comments

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page