top of page

Το ελληνικό εστιατόριο 'Little Greece' άνοιξε τις πόρτες του στο Cheonan


O Γιώργος Μοράκης είναι απόφοιτος της Alpine Center στο τμήμα του Culinary Arts Course. Έχει εργαστεί σε ελληνικά εστιατόρια σε Αθήνα, Μύκονο και Σαντορίνη και μαζεύοντας εμπειρία και χρήματα, αποφάσισε να μεταναστεύσει στη Νότια Κορέα και εκεί έγινε ιδιοκτήτης του εστιατορίου ‘Little Greece’ που βρίσκεται στην πόλη Cheonan περίπου 1 ώρα νοτια της Σεουλ. Το εστιατόριο σερβίρει αποκλειστικά αυθεντική Ελληνική κουζίνα.


Αφήσατε την Ελλάδα και αποφασίσατε να εγκατασταθείτε στην Κορέα και να δουλέψετε εκεί. Τι σας οδήγησε σ’ αυτήν την απόφαση;

Η σύζυγός μου είναι Κορεάτισσα, όποτε αυτό έπαιξε μεγάλο μέρος στην απόφαση μου. Ο άλλος λόγος είναι γιατί η Νότια Κορεα είναι μια πολύ υγιείς οικονομικά χώρα με πολλές δυνατότητες για κάποιον που θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση.


Ανοίξατε το εστιατόρια σας στο Cheonan των 700.000 περίπου κατοίκων και όχι σε κάποια μεγάλη τουριστική πόλη, όπως η Σεούλ ή το Μπουσάν. Γιατί διαλέξατε το Cheonan;

Η σύζυγός μου κατάγεται από την Cheonan. Επίσης η πόλη βρίσκεται ανάμεσα σε δυο περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός Ευρωπαίων και Αμερικανών. Οι δυο μεγαλύτερες Αμερικανικές βάσεις είναι 20 λεπτά από εκεί. Υπάρχουν πολλα Πανεπιστήμια επισης. Γενικα η πόλη είναι πάρα πολύ ανεπτυγμένη.


Τι σας αρέσει περισσότερο στο Cheonan;

Η πόλη Cheonan την τελευταία πενταετία έχει μεταμορφωθεί. Αρχικά ήταν μια απλή βιομηχανική πολη, αλλά τώρα έχει πάρκα, όμορφες περιοχές με εστιατόρια και καφέ. Είναι μια πόλη που πραγματικά αξιζει να επισκεφτείς και να ζήσεις.


Θα προτείνατε σε κάποιον να έρθει στο Cheonan και γιατί;

Ναι. Στη Νότια Κορεα ολες οι πόλεις, μικρές ή μεγάλες, είναι πλήρως ανεπτυγμένες. Ότι θα βρεις στην Σεουλ θα βρεις και εδώ στην Cheonan. Η πόλη που μένω δεν υστερεί σε κάτι από τις μεγάλες και την θεωρώ έναν όμορφο εναλλακτικό μέρος για τουρισμό.



Όταν φτάσατε στην Κορέα δυσκολευτήκατε με τις διαδικασίες για ν’ ανοίξετε το εστιατόριο; Είχε πολύ γραφειοκρατία και ήταν εύκολη η επικοινωνία στα Κορεατικά;

Τα Κορεάτικα μου δεν είναι τόσο καλά οπότε με την βοήθεια της συζύγου μου τα πράγματα ηταν πολύ πιο εύκολα. Γραφειοκρατία υπαρχει παντού αλλα εδώ στην Κορέα μπορείς να κάνεις το μεγαλύτερο μέρος της μεσω ίντερνετ οπου διευκολύνει πολύ τα πράγματά.


Οι Κορεάτες πως σας αντιμετωπίζουν που είστε Έλληνας; Έχετε κάνει φιλίες με Κορεάτες;

Λόγω επαγγέλματος έχω πολλούς φίλους μάγειρες. Από την άλλη, ποτέ δεν είχα κάποια περίεργη αντιμετώπιση, ούτε ένιωσα πως μου φέρθηκαν ρατσιστικά.


Το εστιατόριο έχει κυρίως Κορεάτες πελάτες ή και αλλοδαπούς;

Οι πελάτες του εστιατορίου είναι 50-50, αλλά είναι λίγο περισσότεροι οι Κορεάτες πελάτες λόγω του ότι βρίσκομαι κοντά σε κατοικημένη περιοχή και έχουν περιέργεια να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα. Πολλοί αρέσουν το φαγητό και έρχονται και πάλι και αυτό είναι που μας δίνει δύναμη και χαμόγελο.



Ποιο φαγητό από το μενού σας έχει αγαπηθεί περισσότερο από τους πελάτες και εσείς ποιο θα προτείνατε;

Η μεγαλύτερη επιτυχία του εστιατορίου είναι το κοτόπουλο σουβλακι, όμως εμείς προτείνουμε γύρο και γαριδα σαγανάκι.


Είναι εύκολο να βρείτε τα υλικά που χρειάζεστε για το μαγείρεμα στην Κορέα; Ποιο είναι το δυσκολότερο που χρειάστηκε να το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο;

Δεν είναι δύσκολο να βρεις τα υλικά, αλλά είναι δύσκολο να τ’ αγοράσεις γιατί είναι ακριβά. Ό,τι δεν μπορώ να βρω ή δεν μου αρέσει αυτό που υπάρχει στην αγορά το φτιάχνω μόνος μου. Αυτό συνήθως συμβαίνει με το γιαούρτι, τις πίτες, τα τυριά, τα ψωμιά κ.λ.π


Πως είναι το κόστος ζωής στην Κορέα και συγκεκριμένα στην Cheonan; Είναι διαφορετικό το επίπεδο ζωής σε σχέση με την Σεούλ;

Το κόστος ζωής είναι συγκριτικά ίδιο με την Σεούλ. Αυτό που είναι διαφορετικό στην Cheonan είναι τα ενοίκια, που είναι καλύτερα σε σχέση με την Σεούλ. Παραδόξως, η Cheonan είναι ακριβή πόλη σε αρκετά πράγματα.


Θα προτείνατε σε κάποιον άλλο Έλληνα ή αλλοδαπό να έρθει να ανοίξει μια επιχείρηση στην Κορέα και γιατί;

Ναι, θα το πρότεινα. Όπως προανέφερα, όλες οι πόλεις έχουν προβλήματα με τον Covid-19, αλλά παρόλο τα προβλήματα που υπάρχουν και στην Κορέα, είναι υγιείς οικονομικά χώρα και γεμάτη με νέες ευκαιρίες. Έβλεπα τι συνέβαινε στις άλλες χώρες και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ήμουν στην Νότια Κορέα. Τυχερό και ασφαλή.


Ποιος είναι ο στόχος σας;

Στόχος μου είναι οσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν μεσω του εστιατοριου μου την Ελληνική κουζινα και κουλτούρα. Φυσικά, ένας άλλος στόχος είναι η συνεχής ανάπτυξη του εστιατορίου.


Διεύθυνση εστιατορίου:

Cheonan-daero 1024-3 1F, Cheoan city, South Korea.

Κατευθύνσεις: Είναι στα 300 μέτρα από την σταση του μετρο Dujeong station – Line 1.

 

* Συνέντευξη για Korea.net και Korean Dramas (Greek Fans)

* Μετάφραση του άρθρου στα ελληνικά από Korean Dramas (Greek Fans)

* Οι φωτογραφίες είναι ευγενική χορηγία από τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, 'Little Greece', Γιώργο Μοράκη.

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:









158 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


Post: Blog2_Post
bottom of page