top of page

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ

Updated: Sep 19, 2021

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και πολλοί έχουμε χάσει το χαμόγελο μας. Άλλοι υποκρίνονται πως όλα είναι καλά και άλλοι προσπαθούν να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι όλα καλά. Φυσικά, υπάρχει και κόσμος που τα έχει βρει με τον εαυτό του ή που δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα και περνά καλά. Το βασικό είναι ότι οι περισσότεροι θέλουμε να γελάσουμε και γι’ αυτό υπήρξαν κάποια άτομα που μου ζήτησαν να φτιάξω μια λίστα με Κορεάτικες σειρές που έχουν αυτά τα δυο βασικά στοιχεία. Σ’ αυτό το άρθρο θ’ ασχοληθώ με τις σειρές που εμπεριέχουν τα στοιχεία της δράσης και της κωμωδίας. Στο επόμενο άρθρο θ’ ασχοληθώ με την κωμωδία και την κωμωδία με ρομάντζο και το λινκ είναι εδώ https://flisperry.wixsite.com/website/post/προτασεις-κορεατικων-σειρων-που-συνδυαζουν-κωμωδια-και-ρομαντζο

Photos credits: 1. Strong Woman Do Bong Soon (jtbc), 2. Harvest Villa (tvN), 3. Sweet Spy (MBC), 4. Team Bulldog: Off-duty Investigation (OCN), 5. Chief Kim (KBS), 6. You’re All Surrounded (SBS)


Αρχικά, μια από τις σειρές που αγάπησα πολύ και είναι σ’ αυτό το είδος είναι το Chief Kim (2017). Εξαιρετική σειρά μ’ εξαιρετικό καστ που εναλλάσσονταν από το θρίλερ στη κωμωδία και την δράση. Έξυπνο σενάριο που ξεδιπλώνεται όμορφα και έχει ουσία. Ολοκληρώνεται σε 20 επεισόδια και στην υπόθεση της σειράς έχουμε έναν επιδέξιο λογιστή που δουλεύει για τη μαφία και διεισδύει σε μια επιχείρηση στο λογιστικό τμήμα με σκοπό να υπεξαιρέσει χρήματα και εκεί μπλέκεται σ’ επικίνδυνες καταστάσεις μ’ απρόβλεπτες εξελίξεις. Πρωταγωνιστούν ο Nam Koong Min και ο Junho.


Μια ακόμη σειρά είναι το You’re All Surrounded (2014). Φανταστική σειρά με εξίσου φανταστικό καστ. Είναι όλοι τους ένας κι ένας και μου αρέσει πολύ τόσο το σενάριο, όσο και η δράση που εναλλάσσεται με την κωμωδία τόσο αρμονικά. Πραγματικά, σε ξεκουράζει και σε ψυχαγωγεί. Η σειρά ολοκληρώθηκε στα 20 επεισόδια και πρωταγωνιστούν ο Cha Seung Won, ο Lee Seung Ki και η Go Ara. Στην υπόθεση της σειράς έχουμε έναν νεοσύλλεκτο στο τμήμα δίωξης κατά εγκλήματος στην αστυνομία της Gangnam και μια άλλη ομάδα νέων που μπλέκουν σε αστείες καταστάσεις όσο αναλαμβάνουν διάφορες υποθέσεις.


Το Team Bulldog: Off-duty Investigation(2020) ολοκληρώθηκε σε 12 επεισόδια με πρωταγωνιστές τον Cha Tae Hyun και την Lee Sun Bin. Είναι μια εξαιρετική σειρά δράσης με ωραίο χιούμορ. Αγάπησα πολύ το σενάριο και το αυθόρμητο καλό χιούμορ που είχε η σειρά. Οι ηθοποιοί όλοι μπήκαν στην καρδιά μου και το προτείνω ανεπιφύλακτα. Στην υπόθεση της σειράς έχουμε μια περίεργη ομάδα που φτιάχνεται με σκοπό να λύσουν παγωμένες υπόθεσεις της αστυνομίας με αρχηγό έναν πλούσιο αστυνομικό που δεν χρηματίζεται, μια παραγωγό εκπομπής που ερευνά αστυνομικές υποθέσεις και ψάχνει την επόμενη υπόθεση, έναν πρώην προφάιλερ, έναν θρυλικό μαχητή που είναι κατάλληλος για να ρίχνει μερικές μπουνιές κι έναν πρώην ιατροδικαστή.


Το Two Cops (2017) είναι μια υπέροχη σειρά φαντασίας που συνδυάζει την δράση και την κωμωδία με το υπερφυσικό. Μου άρεσε πολύ και θεωρώ πως αξίζει τον κόπο να την δείτε. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 32 μισάωρα επεισόδια, δηλαδή 16 κανονικά επεισόδια και πρωταγωνιστούν ο Jo Jung Suk, η Hyeri και ο Kim Seon Ho. Στην υπόθεση της σειράς βλέπουμε έναν αστυνομικό να καταλαβαίνει μια μέρα πως συγκατοικεί μέσα του και η ψυχή ενός απατεώνα, ο οποίος είναι ερωτευμένος με μια δημοσιογράφο μ’ εκρηκτικό ταμπεραμέντο.


Το Police University (2021) είναι μια νέα σειρά που πρόσφατα ξεκίνησε και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Την έχω βάλει όμως στη λίστα με τις σειρές που έχουν ενδιαφέρον και σε κάνουν να γελάς και να τρως τα νύχια σου από την ένταση και την αγωνία. Δεν ξέρω αν θα πάει έτσι ως το τέλος, αλλά σίγουρα μου αρέσει πολύ. Η σειρά αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν ο Cha Tae Hyun, ο Jinyoung και η Krystal. Στην υπόθεση της σειράς μια άσχημη συνάντηση ενός νεαρού με αστυνομικό έχει άσχημο επακόλουθο στη σχέση τους, όταν θα συναντηθούν ξανά λίγο αργότερα που ο νεαρός προσπαθεί να γίνει αστυνομικός και αυτός έχει υποβιβαστεί εξαιτίας του και είναι στην αστυνομική ακαδημία.


Το Powerful Opponents (2008) είναι πάρα πολύ ωραία σειρά και θα έλεγα υποτιμημένη, επειδή προβλήθηκε παλιά και δεν έχει κάποιο idol σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Έχει έξυπνες ατάκες, πηγαίο γέλιο και πολύ καλούς ηθοποιούς που αξίζει να δώσετε λίγο από τον χρόνο σας. Έχει 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν η Chae Rim, o Lee Jin Wook και ο Lee Jong Hyuk. Στην υπόθεση της σειράς είναι μια γυναίκα σωματοφύλακας που θα εργαστεί στην Προεδρική κατοικία και καταλήγει να είναι η σωματοφύλακας του γιου του προέδρου.


Το Mr. Queen (2020) είναι μια πολύ καλή ιστορική σειρά με δράση και κωμωδία παράλληλα. Αγαπώ τόσο το πρωτότυπο σενάριο όσο το πώς ταίριαξε με μια σαιζόν που τα πρόσωπα ήταν υπαρκτά στην ιστορία του Joseon. Αγάπησα πολύ τη σειρά, όπως και την πρωταγωνίστρια που έδωσε ρέστα με την ερμηνεία της. Πρωταγωνιστούν η Shin Hye Sun και ο Kim Jung Hyun και η σειρά ολοκληρώθηκε σε 20 επεισόδια. Στην υπόθεση της σειράς ένας γυναικάς σεφ στο σήμερα βρίσκεται κυνηγημένος και για να σωθεί πέφτει σε μια πισίνα, όπου η ψυχή του μπαίνει στο σώμα μιας βασίλισσας στο Joseon που για μυστήριους λόγους βρέθηκε στο νερό. Όσο ο σεφ προσπαθεί να προσαρμοστεί σ’ εκείνη την εποχή, να ρεγουλάρει τις ορέξεις του και να συνειδητοποίησει ότι είναι παντρεμένος μ’ άντρα, καταφέρνει να συμπαθήσει τον βασιλιά και να τον βοηθήσει με τις ίντριγκες και τις συνομωσίες.


Το Strong Woman Do Bong Soon (2017) είναι μια σειρά φαντασίας που στηρίζεται κυρίως στο υπερφυσικό στοιχείο με την κωμωδία. Έχει όμως και θρίλερ στοιχεία και ρομάντζο και είναι σίγουρα μια από τις σειρές που αγάπησαν πολλοί. Πολύ καλοί ηθοποιοί με ακόμη πολύ καλύτερο σενάριο. Απολαυστική σειρά. Πρωταγωνιστούν ο Park Hyung Shik, η Park Bo Young και ο Ji Soo. Πολλές γυναίκες ερωτεύτηκαν τον ψυχάκια της σειράς μας που ολοκληρώθησε σε 16 επεισόδια. Η σειρά εστιάζει σε μια μικροκαμωμένη κοπέλα με υπερφυσικές δυνάμεις παρόμοια με την δύναμη του Ηρακλή, που καλείται να βοηθήσει σε δύσκολες υποθέσεις και ταυτόχρονα ερωτεύεται έναν πλούσιο επιχειρηματία.


Το Call Of the Country (2010) είναι μια παλιά κωμική σειρά δράσης. Πρωταγωνιστούν αγαπημένοι ηθοποιοί για μένα, αλλά σχετικά μη δημοφιλείς. Το σενάριο είναι ευχάριστο και η σειρά βλέπεται ευχάριστα. Η σειρά έχει 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν η Lee Soo Kyung, η οποία είναι μια χαλαρή αστυνομικός που πιστεύει ότι πρέπει να παραβλέψεις τον νόμο για να πετύχεις αυτό που θες που και που και ο Kim Sang Kyung είναι ένας πράκτορας που πιστεύει πως πάντα πρέπει να τηρείς τους νόμους ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η υπόθεση. Οι δυο τους θα συναντηθούν και οι συγκρούσεις ανάμεσα τους είναι απολαυστικές.


Το Good Casting (2020) μοιάζει με κωμική κατασκοπική ταινία. Συνδυάζει δράση, παρακολουθήσεις και κωμωδία. Οι ηθοποιοί είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους και το σενάριο αρκετά καλό. Είναι επίσης μια καλή πρόταση για να δείτε. Έχει 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν η Choi Kang Hee και ο Lee Sang Yeob. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια ικανή πράκτορα που εξαιτίας λάθων χειρισμών μια υπόθεση δεν πάει καλά και αυτή δουλεύει τώρα ως μυστική για να πιάσει τον στόχο που έχασε την προηγούμενη φορά και για να το καταφέρει μπαίνει σε μια εταιρία ως υπάλληλος με κωμικές καταστάσεις να διαδραματίζονται και φυσικά, δράση.


Το Level 7 Civil Servant (2013) είναι μια παλιά σειρά που συνδυάζει την κωμωδία με την δράση. Έχει καλό σενάριο, πολύ καλούς ηθοποιούς και θυμάμαι πως την είδαμε οικογενειακώς και την απολαύσαμε. 20 απολαυστικά επεισόδια με πρωταγωνιστές τον Joo Won και την Choi Kang Hee, όπου συναντιούνται οι δυο τουςς όταν ετοιμάζονται να γίνουν μυστικοί πράκτορες και η εκπαίδευση τους θα είναι απολαυστική.


Το Myung Wol The Spy (2011) είναιμια κατασκοπική κωμική σειρά που απόλαυσα όταν την είδα, αν και δεν την απόλαυσαν οι ίδιοι ηθοποιοί που είχαν καβγαδίσει χοντρά στα παρασκήνια και λίγο έλειψε να μην ολοκληρωθεί. Η ένταση παντως δεν βγήκε στο γυαλί και ως καλοί επαγγελματίες απολαύσαμε μια καλή σειρά που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, αλλά είναι πολύ ευχάριστη και μου άρεσε. 18 επεισόδια με πρωταγωνιστές την Han Ye Seul και τον Eric εστιάζουν σε έναν ποπ σταρ και μια πράκτορα από την Βόρεια Κορέα, η οποία έχει αποστολή να τον απαγάγει.


Το Sweet Spy (2005) είναι μια παλιά ρομαντική κωμική σειρά δράσης που δεν περίμενα να αρέσω, επειδή ήταν παλιάς παραγωγής, αλλά μ’ εξέπληξε ευχάριστα. Μου άρεσε πολύ το πακέτο και την απόλαυσα. H Nam Sang Mi και ο Jung Jong Joon πρωταγωνιστούν σε μια κωμική περιπέτεια όπου μια χήρα αστυνομικός βρίσκεται εν μέσω μιας διεθνούς κατασκοπίας και μπλέκονται σε μια δύσκολη και συνάμα απολαυστική περιπέτεια.


Το Harvest Villa (2010) είναι μια σειρά που βρήκα τυχαία, μιας και δεν είναι πολυδιαφημισμένη. Γιατί; Γιατί οι ηθοποιοί δεν είναι τα μεγάλα ονόματα που αγαπούν οι νεαρές ηλικίες και επειδή είναι παλιά σειρά και τότε δεν υπήρχαν πολλοί Κορεατό-φαν όπως τώρα. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι η σειρά μ’ εξέπληξε ευχάριστα σεναριακά και αγάπησα τόσο την πρωτοτυπία του σεναρίου, όσο και τους ηθοποιούς. Είναι μια σειρά που συνδυάζει την δράση, με το θρίλερ και την κωμωδία. Με πρωταγωνιστές τον Shin Ha Kyun και την Lee Bo Young, όπου σε 20 επεισόδια βλέπουμε μια ιστορία που διαδραματίζεται σε μια παλιά βίλα που αναμένεται να κατεδαφιστεί και οι ένοικοι είναι κάπως περίεργοι. Εκεί θα γίνει μια αυτοκτονία και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό θα βρεθεί και οι ένοικοι θ’ αρχίσουν ν’ ανακατεύονται.


Το Descendants of the Sun (2016) συνδυάζει ρομάντζο, δράση και κωμωδία σε μικρές σχετικά δόσεις, εστιάζοντας κυρίως στο ρομάντζο και τις φυσικές καταστροφές. Η σειρά πάντως αξίζει να την δεις και σεναριακά και ερμηνευτικά, αλλά και επειδή γυρίστηκε στην Ελλάδα. Σε 16 επεισόδια πρωταγωνιστούν ο Song Joong Ki, η Song Hye Kyo, ο Jin Goo και η Kim Ji Won. Στρατός και εθελοντές γιατροί θα βρεθούν σε μια εμπόλεμη ζώνη και θα συγκρουστούν τα πιστεύω του ενός με του άλλου, ενώ σε ειδυλιακά τοπία θα ερωτευτούν και θα κινδυνέψουν λόγω φυσικών καταστροφών, αλλά και λόγω πολέμου.


Με το Rooftop Prince (2012) έκανα κοιλιακούς από τα γέλια. Είναι τόσο wow σειρά που σου βγάζει ένα πηγαίο γέλιο. Οι ηθοποιοί είναι άψογοι και το σενάριο πρωτότυπο για την εποχή του και πολύ καλοδουλεμένο. Δεν θα έλεγα πως έχει πολύ δράση. Είναι κυρίως κωμικό, ρομαντικό και φαντασίας, αλλά δεν του λείπει και κάποια δράση. 20 επεισόδια με πρωταγωνιστές τον Park Yoochun και την Han Ji Min είναι άφθονα σε συναισθήματα. Οι δυο τους έχουν μια περίεργη σχέση όλο μυστήριο στο Joseon και η δολοφονία της πριγκίπισσας που υπεραγαπά ο πρίγκιπας θα τον οδηγήσει να ψάξει τον φονιά της, αλλά θα κινδυνέψει και στην προσπάθεια να ξεφύγει μαζι με τους πιστούς άντρες του θα βρεθούν στην Σεούλ του σήμερα και θα έχει κωμικές καταστάσεις μέχρι να προσαρμοστούν και να βρει την οικογένεια του στο σήμερα και να μάθει μια αλήθεια που αγνοούσε και ανατρέπει όλη τη ζωή του.


Το Jeon Woo Chi (2012) δεν είναι από τις σειρές που αγάπησα, αλλά είναι κωμική, ιστορική σειρά δράσης. Αναρωτιέμαι αν πρέπει να την δω ξανά, γιατί την περίοδο που την είδα δεν άρεσα τα ιστορικά και ίσως να μην του έδωσα την πρέπουσα προσοχή. Είδα τώρα το τρέιλερ και σκέφτομαι να της δώσω μια ακόμη ευκαιρία. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 24 επεισόδια και πρωταγωνιστούν ο Cha Tae Hyun και η UEE. Στη σειρά γίνεται ένα τουρλουμπούκι. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα και αυτό που θυμάμαι είναι ότι δεν μου έμεινε τίποτα.


Ακολουθήστε με στα social media μου:




 


493 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page