top of page

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΩΝ ΣΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΟΥΝ ΚΩΜΩΔΙΑ ΚΑΙ ΡΟΜΑΝΤΖΟ

Ζούμε σε δύσκολους καιρούς και γι’ αυτό είναι καλό κάποιες φορές να ξεκουραζόμαστε και να γελάμε μέσα από κωμικές και ανάλαφρες παραγωγές. Στο προηγούμενο άρθρο μου ασχολήθηκα με τις κωμικές περιπέτειες, αλλά σ’ αυτό το άρθρο θ’ ασχοληθώ με τις σειρές που εμπεριέχουν τα στοιχεία του ρομάντζου και της κωμωδίας. Φυσικά, θα υπάρξουν και μερικές που ήταν καλές κωμικές σειρές, αλλά δεν είναι απαραίτητα και ρομαντικές.

Το προηγούμενο άρθρο μου με τις Κορεατικές κωμικές περιπέτειες θα το βρείτε εδώ: https://flisperry.wixsite.com/website/post/προτασεις-κορεατικων-σειρων-που-συνδυαζουν-κωμωδια-και-δραση

Photos credits: 1.Plus Nine Boys (tvN), 2.That Fool (KBS), 3.Pegasus Market (tvN), 4.The Man Who Can't Get Married (KBS), 5.Marriage Not Dating (tvN), 6. The Greatest Love (MBC)



Tο Pegasus Market (2019) είναι μια κωμική σειρά που αφορά τον χώρο της εργασίας. Μου άρεσε πολύ και ήταν μια σειρά που δεν περίμενα να μου άρεσε, όταν είδα τις αφίσες και το τρέιλερ, αλλά ήταν ανέλπισταα καλό και μάλιστα υπήρξαν στιγμές που γέλασα αρκετά. Είναι από τα αγαπημένα μου κωμικά, το καστ είναι εξαιρετικό και η υπόθεση ξετυλίγεται όμορφα μέσα σε 12 επεισόδια. Στην υπόθεση της σειράς έχουμε ένα μίνι μάρκετ, το Cheonlima Mart, όπου ο Moon Suk Goo εργάζεται ως μάνατζερ και είναι έτοιμο για να βάλει λουκέτο. Ο Jung Bok Dong διορίζεται ως νέος διευθύνων σύμβουλος αφού υποβιβάστηκε στον όμιλο Daema. Και εκεί ξεκινάνε τα ωραία. Πρωταγωνιστούν ο Lee Dong Hwi και ο Kim Byung Chul.


Μια ακόμη σειρά είναι το The Man Who Can’t Get Married(2009), που σε ξεκουράζει και σε ψυχαγωγεί. Αγαπώ το καστ, αλλά και το σενάριο και έχει αρκετή πλάκα. Είναι επίσης από τις αγαπημένες μου σειρές. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν ο Ji Jin Hee, η Uhm Jung Hwa και ο Yoo Ah In. Στην υπόθεση της σειράς ένας 40αρηςπαραμένει ανύπαντρος. Η προσωπικότητά του είναι τόσο δύσκολη, που οι γυναίκες δεν τον θέλουν. Κάποια στιγμή, όμως η γνωριμία του με κάποιους γείτονες, θα του αλλάξουν τη ζωή.


Το Marriage Not Dating (2014) ολοκληρώθηκε σε 16 επεισόδια με πρωταγωνιστές τον Yeon Woo Jin και την Han Groo. Είναι μια εξαιρετική σειρά αγάπησα και γέλασα πολύ. Οι ηθοποιοί είναι όλοι τους πολύ καλοί και η υπόθεση είναι συμπαθητική και αστεία. Στην υπόθεση της σειράς έχουμε έναν πετυχημένο και πλούσιο εργένη που δεν θέλει να παντρευτεί, αλλά η οικογένεια του τον πιέζει και έτσι τους συστήνει μια υποψήφια νύφη που θεωρεί ότι η οικογένεια του θα την βρει ακατάλληλη και τότε αρχίζουν τα ωραία.


Το That Fool(2009) είναι μια υπέροχη κωμική ρομαντική σειρά που μου άρεσε πολύ. Δεν είναι δημοφιλής, γιατί είναι παλιά και επειδή δεν παίζουν δημοφιλείς ηθοποιοί, αλλά θεωρώ πως αξίζει τον κόπο να την δείτε. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν ο Hwang Jung Min, η Kim Ah Joong και ο Joo Sang Wook. Στην υπόθεση της σειράς βλέπουμε έναν τίμιο ταχυδρόμο, που συναντά μια δημοφιλή ηθοποιό και το όνειρο του καλοκάγαθου ταχυδρόμου ξεκινά.


Το She Was Pretty (2015) είναι μια ρομαντική κωμική σειρά σειρά 16 επεισοδίων με πρωταγωνιστές την Hwang Jung Eum, τον Park Seo Joon και τον Choi Siwon. Ήταν μια σειρά που μ’ έκανε να γελάσω και διασκέδασα πολύ. Για μένα την προσοχή και τις εντυπώσεις έκλεψε ο δεύτερος πρωταγωνιστής, ο Siwon, αλλά και πάλι μου άρεσαν όλοι οι ηθοποιοί. Στην υπόθεση της σειράς βλέπουμε ένα πολύ όμορφο κορίτσι από μια πλούσια οικογένεια, που στην πορεία πτωχεύει και το κορίτσι βιώνει δυσκολίες και χάνει την ομορφιά της. Δουλεύει σ’ έναν εκδοτικό οίκο, και εκεί συναντά δυο άντρες.


Το Risky Romance (2018) είναι μια πάρα πολύ ωραία ιατρική, κωμική και ρομαντική σειρά, που θα έλεγα πως είναι κάπως υποτιμημένη και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Έχει έξυπνες ατάκες, πηγαίο γέλιο και πολύ καλούς ηθοποιούς που αξίζει να δώσετε λίγο από τον χρόνο σας. Έχει 16 επεισόδια και πρωταγωνιστούν η Lee Si Young και ο Ji Hyun Woo. Στην υπόθεση της σειράς είναι μια ενδοκρινολόγος, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις ορμόνες και πως επηρεάζουν στη σεξουαλική έλξη. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας νευροχειρουργός που νιώθει μια αντιπάθεια για την ενδοκρινολόγο και σε προσωπικό, αλλά και σε επαγγελματικό επίπεδο.


Το The Greatest Love (2011) είναι μια πολύ καλή ρομαντική, κωμική σειρά που αγαπώ πολύ. Μου αρέσει πολύ το καστ που απαρτίζεται από τον Cha Seung Won, την Gong Hyo Jin και τον Yoon Kye Sang. Θυμάμαι αρκετές σκηνές που ξεκαρδίστηκα από τα γέλια σε μια σειρά που η υπόθεση κυλούσε ευχάριστα και ολοκληρώθηκε σε 16 επεισόδια. Στην υπόθεση της σειράς βλέπουμε ένα μέλος ενός γυναικείου δημοφιλούς συγκροτήματος που περνά διάφορες δυσκολίες, αφότου το συγκρότημα διαλύθηκε και έπεσε όλη η ευθύνη πάνω της. Πέρασαν 10 χρόνια, αλλά η καριέρα της δεν λέει να πάρει την ανιούσα. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας κορυφαίος σταρ του κινηματογράφου στο απόγειο της καριέρας του. Οι δυο τους συναντιούνται και εμπλέκονται στην καριέρα του άλλου.


Το Protect the Boss (2011) είναι μια κωμική σειρά με πρωταγωνιστή τον Ji Sung, την Choi Kang Hee και τον Jaejoong. H σειρά είχε την πλάκα της, αλλά είχε και κάποια σημεία που είχε θέματα να προβληματιστούμε μέσα σε 18 επεισόδια. Η σειρά εστιάζει σε μια κοπέλα που ζορίζεται να βρει μια σταθερή δουλειά και επιτέλους πιάνει δουλειά ως γραμματέας σε ένα δικηγορικό γραφείο και ερωτεύεται το αφεντικό της, που είναι ανώριμος και έχει τα δικά του ψυχολογικά ζητήματα.


Το Plus Nine Boys (2014) είναι μια κωμική, ρομαντική σειρά, που πέρασε κάπως απαρατήρητη. Δεν είναι μια σειρά που μ’ εντυπωσίασε, αλλά δεν είναι κακή επιλογή να την δεις κάποια μέρα. Έχει καλό σενάριο και καλούς ηθοποιούς και ολοκληρώνεται σε 14 επεισόδια. Πρωταγωνιστούν ο Kim Young Kwang, Oh Jung Se και Kyung Soo Jin. Η υπόθεση αφορά τέσσερα αγόρια 9, 19, 29 και 39 ετών που αντιμετωπίζει ο καθένας πολλές δυσκολίες και ατυχίες στην αγάπη και προσπαθούν να βάλουν ένα τέλος σ’ αυτό πριν μπουν στη νέα δεκαετία της ζωής τους.


Το Wild Romance(2012) είναι μια κωμική αθλητική σειρά με ρομάντζο 16 επεισοδίων. Οι πρωταγωνιστές είναι ο Lee Dong Wook και η Lee Si Young και το σενάριο είναι απολαυστικό, όπως και οι ηθοποιοί. Είναι μια καλή πρόταση για να δείτε, αφού θυμάμαι πως μ’ έκανε να γελάσω πολύ. Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν παίκτη του μπέιζμπολ και μιας γυναίκας που είναι πρώην αθλήτρια του τζούντο και οι δυο τους όταν συναντιούνται, μια μεγάλη έχθρα ξεκινά.


Το Eulachacha Waikiki (2018) είναι μια κωμική σειρά που όλοι αγαπήσαμε και ολοκληρώθηκε σε 20 επεισόδια. Ήταν τόση η αγάπη του κόσμου που έφερε και ένα σίκουελ, χωρίς όμως να έχει την ίδια επιτυχία. Η συγκεκριμένη σειρά έχει πολύ καλό σενάριο, καλούς ηθοποιούς και πολύ γέλιο. Πρωταγωνιστούν ο Kim Jung Hyun, Lee Yi Kyung, Son Seung Won και η Jung In Sun, όπου τρία αγόρια είναι φίλοι και διοικούν έναν ξενώνα, που λέγεται «Waikiki» και κινδυνεύει με πτώχευση. Όσο προσπαθούν να βρουν μια λύση, εμφανίζεται ένα μυστηριώδες μωρό και μια ανύπαντρη μητέρα στο Waikiki.


Το Man Who Dies to Live (2017) είναι μια κωμική σειρά 24 μισάωρων επεισοδίων που συνάντησε μεγάλη επίθεση. Οι μουσουλμάνοι απαίτησαν την διακοπή της σειράς και η παραγωγή και οι ηθοποιοί να ζητήσουν συγνώμη. Η παραγωγή και το κανάλι ζήτησαν συγνώμη, αλλά η σειρά δεν διακόπηκε και συνεχίστηκε κανονικά, κερδίζοντας την αγάπη του Κορεατικού κοινού όπως φάνηκε από τις τηλεθεάσεις. Το πρόβλημα προέκυψε όταν οι Μουσουλμανικές χώρες εντόπισαν κάποιες σεναριακές ελευθερίες όσον αφορά την κουλτούρα τους και θεώρησαν πως ήταν προσβολή προς αυτούς και την θρησκεία τους. Η σειρά περιστρέφεται γύρω από έναν άντρα που πήγε στη Μέση Ανατολή, έγινε πετυχημένος και αργότερα μετονομάστηκε σε κόμη Σουάντ Φαχτ Αλί. Μια μέρα, επιστρέφει στη Νότια Κορέα και εμφανίζεται μπροστά στην κόρη του, η οποία είναι παντρεμένη και επίδοξη συγγραφέας. Ο γαμπρός του εργάζεται ως μισθωτός και αυτός θα προσπαθήσει να τους προσεγγίσει και να τους βοηθήσει.


Το Beautiful Gong Shim (2016) είναι μια ρομαντική κωμική σειρά με τον καταπληκτικό Nam Koong Min να κεντάει στον ρόλο του και την Minah να είναι απολαυστική και να φτιάχνουν ένα πολύ ωραίο τηλεοπτικό ζευγάρι. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 20 επεισόδια και η υπόθεση αφορά την ιστορία αγάπης δύο κοριτσιών που είναι αδελφές και δύο ανδρών. Η μεγαλύτερη αδερφή έχει τα πάντα, αλλά η μικρότερη έχει μόνο ζεστή καρδιά και πολύ άγχος. Ο ένας από τους άνδρες ζει στην ταράτσα ενός κτιρίου και ο άλλος προέρχεται από πλούσια οικογένεια. Στη σειρά αναβιώνει και μια σκηνή από το “Η Θεία από το Σικάγο”.


Το A Gentleman’s Dignity (2012) είναι μια σειρά που μ’ έκανε να διασκεδάσω και να γελάσω πολύ. Είναι μια αντρική εκδοχή του Sex and the City περισσότερο φροντισμένο και με τακτ. Αυτό που θυμάμαι είναι ότι η σειρά μ’ εξέπληξε ευχάριστα και αγάπησα τόσο τους ηθοποιούς όσο και όλο το πακέτο. Πρωταγωνιστούν ο Jang Dong Gun και η Kim Ha Neul, ολοκληρώθηκε σε 20 επεισόδια και αφηγείται την ιστορία τεσσάρων ανδρών στα σαράντα τους πουπερνούν δυσκολίες και γνωρίζουν την αγάπη, τον χωρισμό, την επιτυχία και την αποτυχία.


Το Mr. Back(2014) συνδυάζει ρομάντζο, φαντασία και κωμωδία και είναι μια απολαυστική σειρά 16 επεισοδίων με πρωταγωνιστή τον Shin Ha Kyun, την Jang Nara και τον Lee Joon. Είναι μια από τις αγαπημένες μου σειρές που προσφέρει πολύ γέλιο, ωραίο σενάριο με ωραία φαντασία και έχει ενδιαφέρον να το παρακολουθήσεις. Ένας φιλοχρήματος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στα 70 του είναι ο πρωταγωνιστής της ιστορίας αυτής. Ξαφνικά γίνεται 30 ετών και νιώθει ερωτευμένος για πρώτη φορά στη ζωή του με μια εργατική κοπέλα που δουλεύει μερική απασχόληση.


Με το My Girl (2005) θεώρησα πως δεν θα μου άρεσε επειδή ήταν παλιό και συνέχεια το απέφευγα, αλλά όταν το είδα κατάλαβα ότι έκανα λάθος. Η σειρά είναι πολύ καλή και διασκεδαστική και με καλούς ηθοποιούς όπως είναι η Lee Da Hae, o Lee Dong Wook και ο Lee Jun Ki. Η σειρά ολοκληρώθηκε σε 16 επεισόδια και η υπόθεση της σειράς αφορά δυο νέους που συναντιούνται και ο ο νεαρός άντρας ανακαλύπτει πως η κοπέλα γνωρίζει τον εξαφανισμένο ξάδελφο του, που ο παππούς του ψάχνει.


Το Miss Kim’s Million Dollar’s Quest (2004) είναι επίσης μια παλιά σειρά που και αυτήν την αγάπησα. Είναι κωμική και ρομαντική 16 επεισοδίων και έχει πολύ ωραίο καστ. Πρωταγωνιστές είναι ο Ji Jin Hee και η Kim Hyun Joo. Η υπόθεση αφορά μια γυναίκα που την εγκαταλείπουν τη μέρα του γάμου της για μια πλουσιότερη. Ο φωτογράφος του γάμου της είναι ένας πλούσιος playboy που βοηθά την πρωταγωνίστρια να αποφύγει την αμηχανία παριστάνοντας τον άντρα της, αλλά λίγο μετά χρεοκοπεί. Οι δυο τους ενώνουν τις δυνάμεις τους, μετακομίζουν μαζί και προσπαθούν να βγάλουν χρήματα.

Αυτές είναι μερικές ακόμη προτάσεις κωμικών σειρών:

Kkondae Intern, I Picked Up A Star On the Road, Jealousy Incarnate, Goodbye Dear Wife, Cantabile Tomorrow, Can’t Lose, Couple or Trouble, Once Upon A Time in Saengchori, Cunning Single Lady, Eulachacha Waikiki 2, Big, Manny, Me Too Flower, 9 End 2 Outs, 100 Days My Prince, Mrs. Temper & Nam Jun Ki, My Fair Lady, My Fellow Citizens, My Little Baby, My Lovely Kim Sam Soon, Pasta, Playful Kiss, Revolutionary Love, Modern Farmer, Mackerel Run, She Is Nineteen, Secret Garden, Hello Miss, Heaudae Lovers, Sassy Girl Chun Hyang, Sweet 18, What Happened on Island?, Wonderful Life, The Great Show, The King of Dramas, Full House, My Girfriend Is Gumiho, Emergency Couple, Ex-Girlfriend Club

 

Επιμέλεια άρθρου: Korean Dramas (Greek Fans)

 

Ακολουθήστε με στα social media μου:







 



204 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page